6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Poyraz, mükellefleri uyardı

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, mükellefleri uyararak, kamu alacaklarının taksitlendirme uygulamasının 28 Kasım Cuma günü sona ereceğini bildirdi.

Şu ana kadar müracaatların yetersiz olduğunu ifade eden Poyraz, mükelleflerin talebi doğrultusunda vergi dairesi personelini gece de çalıştırabileceklerini belirtti.

Maliye Bakanlığı tarafından 30 Ekim 2008 tarihinde yayımlanan tahsilat genel tebliği uyarınca tüm kamu alacaklarının tecil ve taksitlendirme kapsamına alındığını vurgulayan Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, konuyla ilgili olarak Erzurum’daki mükelleflerin bilgilendirildiğini söyledi.

4 bin el ilanı bastırarak dağıttıklarını, meslek kuruluşlarında bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini ve konuyla ilgili olarak basın açıklamaları yaptıklarını vurgulayan Poyraz, yapılan uyarılara rağmen istenilen başvuruların yapılmadığını bildirdi.

Erzurum’da şu ana kadar 3 bin mükellefin borçlarını taksitlendirmek için müracaat yaptığını ifade eden Poyraz, “Biz vergi dairesine borcu bulunan yaklaşık 7-8 bin mükellefin müracaatını bekliyorduk. Ancak beklenen rakamın çok altında kaldık. Bu uygulama mükelleflerimiz için önemli bir imkan. Borçların taksitlendirilmesi uygulaması için son müracaat günü 28 Kasım 2008 Cuma mesai bitimidir. Mükelleflerimizin bu imkandan yararlanmalarını istiyoruz. Eğer, başvurular fazla olursa kendilerine yardımcı olabilmek için personelimizi gece de çalıştırabiliriz.”dedi.
FAİZDE ÖNEMLİ İNDİRİM
Kamu alacaklarının tahsilatında uygulanan gecikme faizinin yüzde 30 olduğunu vurgulayan Poyraz, taksitlendirme sisteminde faizin yıllık yüzde 3 olarak uygulanacağını bildirdi.

İLK ÖDEME 31 ARALIK TARİHİNE KADAR
Kamu alacaklarının tahsilatının taksitlendirilmesi tebliğine göre taksitlendirme yapan mükelleflerden hemen para istemediklerinin altını da çizen Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, “Taksitlendirme için başvuran mükelleflerimizin borçları 18 aylık taksitlere bölünüyor. Mükellefimizden biz hemen ilk taksiti istemiyoruz. İsteyen mükellefimiz ilk taksitlerini 31 Aralık 2008 tarihine kadar da ödeme yapabilirler.”diye konuştu.

TEMİNAT İSTENMEYECEK
Borçların taksitlendirilmesi işlemi sırasında mükelleflerin teminat konusunda bir sıkıntı yaşamayacaklarının altını çizen Poyraz, şunları ifade etti: “50 bin YTL’nin altında borcu olan mükelleflerimizden hiçbir surette teminat istenmeyecektir. Vergi Dairesi Başkanlığı olarak yaptığımız araştırmada görülmüştür ki, vergi dairelerimize borcu olan her 100 mükellefimizden 97’sinin borç miktarı 50 bin YTL’nin altındadır. Bu tebliğ hükümlerinden yararlanmak üzere müracaat eden mükelleflerimizin yüzde 97’sinden her hangi bir teminat talep edilmeyecektir.”

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 16:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?