4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Prof. Bilgegil toplantıyla anılacak

PROF. DR. BİLGEGİL, ERZURUM’DA ANILACAK

Atatürk Üniversitesi’nde yıllarca hocalık ve dekanlık yapan Prof. Dr. M. Kaya Bilgegil, Erzurum’da anılacak.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Türk Dil Kurumu (TDK) ortaklığıyla 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek olan anma toplantısı, Prof. Dr. Bilgegil’in çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği yapan öğrencilerini, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde buluşturacak.

Prof. Dr. M. Kaya Bilgegil’i Anma Toplantısı’na ev sahipliği yapacak olan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, söz konusu organizasyonla, Prof. Dr. Bilgegil’in birbirlerini daha önceden hiç tanımayan öğrencilerini de bir araya getirecek.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Kemal Tavukçu, Prof. Dr. M. Kaya Bilgegil’in, edebiyat, ilim ve kültür tarihi sahasında çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde de uzun yıllar görev yapan tanınmış akademisyenin, ülkenin zengin birikimleri arasında yer aldığını kaydeden Tavukçu, “Değerli hocamızı Erzurum’da anacak ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan talebelerini bir araya getirecek olmak bizim için büyük bir kıvanç olacak.” dedi.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan anma toplantısına, Prof. Dr. Sami Okçu, Prof. Dr. Önder Göçgün, Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Şerif Aktaş, Prof. Dr. Turgut Karabey, Prof. Dr. Yavuz Akpınar ve Yrd. Doç. Dr. Zöhre Bilgegil gibi, alanında uzman edebiyat ve dilbilimcilerinin katılacağını bildiren Doç. Dr. Tavukçu, “Prof. Dr. Bilgegil, “Türkçe Dilbilgisi”, “Rönesans Çağı Cihan Edebiyatında Türk Takdirkarlığı”, “Harabat Karşısında Namık Kemal” ve “Cehennem Meyvası” gibi eserleriyle edebiyat ve Türk diline önemli katkılar sunmuş, değerli bir hocamızdır. Kendisinin açtığı ufuk ve çizdiği rota doğrultusunda yüzlerce edebiyatçı yetişmiş ve bu ordu, dilimize ve kültürümüze halen daha katkıda bulunmaktadır. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Edebiyata, şiire ve dile ilgi duyan herkesi, anma toplantımıza bekliyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 13:10:00
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 14:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?