7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Prof. Dr. Yiğiter emekli oldu

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. KEMALETTİN YİĞİTER EMEKLİ OLDU

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, yaş haddinden uzun yıllardır görev yaptığı Atatürk Üniversitesi’nden ayrıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen törenle Yiğiter, görevini Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek’e devretti.

Törende bir konuşma yapan Yiğiter, Erzurumlu olduğunu ve uzun yıllardan beri Atatürk Üniversitesi’nde hocalık yaptığını ve çeşitli idari görevlerde bulunduğunu söyledi.

Severek görev yaptığı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı’nı Prof. Dr. Yılmaz Özbek’e devretmiş olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Sayın Özbek, görevi en iyi şekilde yürütecektir. İsabetli bir teslim gerçekleştiriyoruz. Fakültemiz Mimar Sinan ve Marmara Üniversitelerinden gelen hocalardan da istifade ediyor. Arzum, daha başka üniversitelerin güzel sanatları hocalarının fakültemize katkı sağlamalarıdır. Özbek, bunu başaracaktır. Kaliteli bir eğitim veriyoruz. Bunun daha da gelişmesi için daha çok çalışılması gerekmektedir. “ dedi.

Prof. Dr. Yılmaz Özbek’te, Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter’in Atatürk Üniversitesi’ne çok önemli katkıları olduğunu, hizmetlerinin unutulmayacağını ve kendisini sonsuza kadar yaşatacağını ifade etti. Özbek, “Güzel Sanatlar Fakültemiz Üniversitemizin gülen yüzü, topluma açık yüzüdür, daha çok çalışmamız ve üretmemiz gerektiğini biliyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ise, mekânların şerefini insanlardan aldığını hatırlatarak, “Sayın Yiğiter makama şeref ve mana kazandırmış çok önemli bir bilim insanıdır. Üniversitemize çok değerli hizmetlerde bulundu. Yaşamının bundan sonraki bölümlerinde de çalışmaya ve üretmeye devam edeceğini biliyorum ve bu duygularla kendisine teşekkür ediyor ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra Korkmaz ve Özbek, Yiğiter’e teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. KEMALETTİN YİĞİTER EMEKLİ OLDU
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. KEMALETTİN YİĞİTER EMEKLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 09:29:01
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 09:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?