6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

PTT'de kargo dönemi

PTT Genel Müdürlüğü’nce Türkiye genelinde kargo hizmeti verilmeye başlandı.

PTT’nin kargo hizmetine başlaması sebebiyle kurumun Erzurum Başmüdürlüğü’nde bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konu ile ilgili bir açıklama yapan PTT Erzurum Başmüdürü İbrahim Ethem Uzunoğlu;” Posta hizmetlerimizin piyasa koşullarında verilebilmesini teminen mevcut koli hizmetlerimizin iyileştirilmesi, kargo alanında piyasa koşullarında hizmet verilebilmesi, daha etkin, çağdaş ve kaliteli hizmet sunarak müşteri beklentilerinin karşılayabilmesi ve memnuniyetinin artırılarak kabul trafiğini artırmak, sevk ve dağıtımda sürat, kalite ve güven içerisinde bir hizmet sunmak amacıyla PTT Genel Müdürlüğü olarak tüm Türkiye genelinde 2 haziran.2008 tarihinde PTT kargo adı altında hizmet verilmeye başlandı.”dedi.

Hizmetin sağlıklı bir şekilde ve müşteri beklentisi doğrultusunda yerine getirilmesi, verilen hizmetteki aksaklıkların derhal giderilerek müşterilere en iyi hizmeti sunulmasının amaçlandığını belirten Uzunoğlu;

“Kargo kabullerimiz internet yolu ile, alo 169 PTT kargo telefon aracılığı ile konuttan ücret mukabili teslim alınarak veya tüm PTT iş yerlerimizden kabul işlemleri yapılmaktadır. Konutta kabullerde bir sefere 5 ve üzeri kargo kabulde konutta kabul ücreti alınmayacaktır. Kargoların teslimleri yine kabulde olduğu gibi aynı şekilde konutta veya iş yerlerimize teslim edilecektir. Postaya verildiği il ve merkez ilçe sınırları içerisinde dağıtımı yapılacak kargolar 4 saat içerisinde teslim edilmektedir. Adrese teslim edilecek kolilerin herhangi bir neden ile teslim edilmemesi durumunda 2. kez adrese götürülmektedir. PTT VİP kargolar 30 kilo kadar kabul edilebilmektedir. PTT Acele kargoda ise ağırlık limiti 50 kilo ve üzeri kargoların, kargo başına kabul ve teslimi posta hareket ve varış noktasından yapılmaktadır. İdaremiz ile yıllık sözleşme yapılarak toplu gönderi postaya veren kişi ve kuruluşlara, toplu posta gönderileri ücret indirimine ilaveten yüzde 5 indirim yapılmaktadır. Dini bayramlar ve yılbaşı ile anneler, babalar ve sevgililer gününden önce 5 gün içerisinde postaya verilecek PTT acele ve VİP kargolara belli oranda indirim yapılmaktadır.Bu süreler içerisinde kargo olarak toplu postaya verilen gönderilerde ilaveten yüzde 10 indirim yapılabilmektedir.”diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 18:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?