6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

PTT'den 'Alo Post' hattı

PTT Baş Müdürlüğü’nce uygulamaya konulan “Alo Post” hattı ile vatandaşlara hizmet verilmeye başlandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan PTT Erzurum Bölge Müdürü İbrahim Ethem Uzunoğlu ”Kapıdan kapıya teslim (KKTS) PTT’nin Acele Posta Servisi´nin (APS) aynı gün içerisinde bir telefonla gönderinizi kapınızdan teslim alıp alıcıya aynı gün içerisinde teslim servisinin adıdır. Vatandaşlarımız Alo 169 veya http://ptt.gov.tr internet adresinden bize ulaşıp isteğini belirtiyor, biz de en kısa sürede vatandaşa ulaşıyoruz.” dedi.”

Uzunoğlu “Kuruluşumuzca, İstanbul,Ankara,İzmir,Konya,Kocaeli ve Bursa’da hizmet vermekte olan kapıdan kapıya teslim servisi (Alo Post) hizmetinin yaygınlaştırılması kapsamında, 26 Nisan 2006 tarihinden itibaren bu illeri ilaveten yaklaşık 32 il daha eklenmiştir. Bu iller, Adana, Eskişehir, Antalya, Balıkesir, Aydın, Denizli, Manisa, Mersin, Kahramanmaraş, Muğla, Tekirdağ, Erzurum, Trabzon, Zonguldak, Hatay, Samsun, Gaziantep, Isparta, Diyarbakır, Malatya ve daha birçok ilde geçerli olmak üzere karşılıklı olarak sürdürülen hediyelik paket, mektup, basılmış kağıt, koli, tebliğ evrakı gibi postaya verilen her türlü gönderileri kabul ve teslim etmek üzere Kapıdan Kapıya Teslim Servisi (KKTS) hizmeti vermektedir. Bu hizmet başmüdürlüğümüze bağlı Erzurum Posta İşletme Merkezi Müdürlüğü´nde yürütülmeye başlanmıştır. KKTS hizmeti, bayram ve tatil günleri dahil olmak üzere haftanın 7 günü 07.00-23.00 saatleri arası hizmet vermektedir. Kabul edilen kargoların aynı il dağıtım sahası içerisinde en fazla 4 saatte alıcısına teslim edilir. Hizmete açık diğer iller arasında ise teslimi sağlanacak kargolar, postaya verildiğinin ertesi iş günü teslim edilir. PTT idaresi, kargoların kaybı halinde gönderici yada hakkını devrettiğinde alıcıya tazminat öder. Bunun yanı sıra PTT, çok acele olan kargoları Türk Hava Yolları uçaklarıyla gidilecek yere ulaştırıyor. PTT´nin uyguladığı KKTS, diğer kargo şirketlerinin taşıma ücretlerinden yüzde 50 daha ucuza taşıyor. Kışın köy yollarının kapanması halinde, bizim personelimiz kargoyu, kapalı olan yolları yürüyerek vatandaşa hizmetini götürüyor. ”diye konuştu.

Ayrıca postacı sayısı konusunda azalmanın olduğunu belirten Uzunoğlu,”Bizim dağıtıcı personelimiz 80 kişiydi. Bunlardan 30´u emekli ve çeşitli hastalıklardan dolayı iş yapamaz halde. Biz de Genel Müdürlüğe 15 kişi almak istediğimizi bildirdik. Onaylanması halinde, biz taşeron firmadan bu personeli alıp göreve başlatacağız. İş verimimiz, dağıtım yönünden daha aktif bir hale gelmiş olacağız.”şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 15:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?