7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Radyatörsüz araca LPG donanımı

Erzurum’da radyatörü olmayan araca oto gaz sistemi uygulandı.

Sanayi semtinde oto gaz dönüşümü işletmecisi olan İsmail Hakkı Torun, bir ilki gerçekleştirerek hava ile soğutmalı1978 model wosvagen araca oto gaz sistemi uyguladı.

Projenin dönüşümü hakkında bilgi veren İsmail Hakkı Torun;” Şuanda elimizde bulunan oto gaz sistemleri radyatörü olan su sistemi ile çalışan araçlar için. Ben bunun üzerinde uzun bir zaman çalışarak bu sistemi susuz motorlu araç üzerinde yapmayı başardım.”dedi. Torun;” Piyasada bulunan oto gaz sistemleri günümüz şartları için yapılmıştır. Çok eski araçlardan piyasada mevcut olanlar var. Bu araçlar benzinli ve hava soğutmalı araçlar. Ben elimizde bulunan bugünkü şartlar için uyarlanan oto gaz sistemi üzerinde çalışarak 1978 model hava soğutmalı araca bu sistemi yaparak Erzurum’da bir ilki başardım.”diye konuştu.

Araç sahibi Cevdet Durum ise; “Ben bu aracı çok seviyorum, baba yadigarı ve benim için çok önemli bir araç. Bunun yakıtı çok oluyordu ve ben bu aracı sanayi semtinde çok tamirciye götürdüm, ama kimse oto gaz sistemini yapamadı. En son İsmail ustayı buldum ve benim bu baba yadigarı araca oto gaz sistemi uyguladı ve beni çok memnun etti bu tür ustaların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Benim aracım Hava soğutmalı olduğu için hiçbir usta bana yardımcı olamadı . Şimdi çok mutluyum bu tür hava soğutmalı araç olan vatandaşlarımıza İsmail ustayı tavsiye ediyorum.”şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 19:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?