4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Ramazan davulcuları yollara düştü

Ramazan ayının gelmesine az bir süre kala Ramazan gecelerinin vazgeçilmezi davulcular da yollara koyulmaya başladı.


Ramazan'a sayılı günler kala çeşitli illerden davulcular Erzurum'a adeta akın ediyor. Davulcular, Ramazan davulculuğunun yıllardır süren bir gelenek olduğunu ve mahalle sakinlerini sahura kaldırarak önemli bir hizmet verdiklerini söylediler.
Mesleğin zor yönlerinin de bulunduğunu anlatan davulcular, başıboş sokak köpekleri, alarmı çalan otomobiller, tatlı uykusuna ara vermek zorunda kaldığı için sinirlenenler ve davulu görünce, oyun havası isteğinde bulunan alkollü kişilerle uğraşmak zorunda kaldıklarını dile getirdiler.
20 yıldır düğünlerde ve Ramazan ayında davul çalarak ekmek parasını kazandığını ifade eden Selami Aydın, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu sene vatandaşlardan çok büyük beklentileri olmadığını kaydetti. Aydın, “Vatandaşın sıkıntısını anlıyoruz. Ama biz de geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Mahalle sakinlerinden ricamız, lütfen yaptığımız işe saygı duysunlar ve bahşişlerini doğru davulculara versinler. Aksi takdirde, biz emek veriyoruz, Ramazan bahşişlerini başkaları topluyor” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 12:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?