8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Ramazan etkinlikleri başladı

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce geleneksel hale getirilen “Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri”nin ilk akşamında Kuran tilaveti, ilahi, semazen topluluğu, Türk Tasavvuf Musikisi Konseri gösterisi Erzurum halkıyla buluşturuldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce Ramazan ayı nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Kuran tilaveti, ilahi, semazen topluluğu, Türk Tasavvuf Musikisi Konseri gösterisi Erzurum halkıyla buluşturuldu.

Ramazan ayı ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Ahmet Küçükler, bu yıl Erzurumlulara farklı bir ramazan yaşatmak amacında olduklarını ifade etti.

Başkan Küçükler, “İçerisinde maddi manevi anlamda bir çok rahmet ve faziletin olduğu Ramazanı daha farklı bir şekilde kutlamak ve Ramazan gecelerini anlamlı kılmak amacıyla bir dizi etkinlikler düzenledik. Bu anlamda Ramazan- Şerifi karşılarken her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan etkinlikleri kapsaman da ilk aktivitemizi Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezin de gerçekleştirdik. Ramazan ayının dolu dolu geçmesi için çalışmalarımız devam etmekte. Geçen yıl kurduğumuz iftar çadırı bu yıl yine devam etmektedir. Ayrıca bir önceki Ramazan ayında bin aileye gıda yardımı yapmıştık. Bu yıl bu yardımlarımız yine devam ediyor. Ramazan programlarımızı kültürel ve sanatsal etkinliklerle zenginleştiriyoruz. İnanıyoruz ki bu Ramazanın manevi ruhunu yaşamak amacıyla Teravih namazlarından sonra halkımızın Erzurum Kültür merkezinde etkinliklere katılabilecek. Bu etkinliklere halkımızın ilgisi yoğun olacaktır diye düşünüyorum. Ramazan-ı Şerifimiz tüm halkımıza huzur, bereket ve sağlık getirmesini diliyorum” dedi.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 16:42:02
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 16:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?