7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ramazan öncesi zabıta baskını

Ramazan ayı öncesi Erzurum'da zabıta ekipleri gıda satışı yapan işyerleri, fırın ve kasaplara yönelik denetimlerini artırdı.


Palandöken Belediyesi Zabıta ekipleri, iki gün sonra başlayacak olan Ramazan ayı öncesi gıda satışı yapan işyerleri, fırın ve kasaplara yönelik şok baskınlar düzenledi. Fiyat, gramaj ve hijyen şartlarını inceleyen zabıta ekipleri kusurlu esnafa ceza yağdırdı. Denetimlerde özellikle fırınlarda çalışan işçilerin temizlik kurallarına riayet etmediği görülürken, ekmek üretiminde kullanılan kirli pasa bezlerine el konuldu.


Ramazan ayı öncesi fırsatçılara izin vermemek ve halkın sağlığıyla oynayanların önüne geçmek için denetimlerin sıklaştırıldığını belirten Palandöken Belediyesi Zabıta Müdürü Nezir Güneş, Ramazan ayı öncesi başlatılan denetimlerin bayram sonuna kadar aralıksız sürdürüleceğini bildirdi. Güneş, kusurlu olan esnafı ilk etapta uyardıklarını ve yapacakları kontrollerde belirtilen şartlara uygun olmayan işyerleri hakkında para ve kapatma cezası uygulayacaklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 10:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?