7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Rap müzikle Almanca öğretiyor

Alman asıllı ABD'li Dilbilimci Uwe Kind, Goethe Enstitüsü organizasyonlarıyla, Goethe adına dünyanın farklı ülkelerine giderek müzik ve dansla Almanca öğretiyor.

Goethe Enstitüsü Ankara Şubesi tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, Dilbilimci Uwe Kind, müzik ve dansla öğrencilere Almanca eğitimi verdi. İlginç ve renkli görüntülerin yaşandığı programda Uwe Kind, sahneye çıkardığı öğrenciler ve programa katılan herkesi ayağa kaldırarak hem dans ettirdi hem rap müzikle Almanca öğretti.

Kund, yaptığı açıklamada, etkinliğin Alman Büyükelçiliği, Goethe Enstitüsü, Atatürk Üniversitesi ve Almanya Erzurum Fahri Konsolosluğu işbirliğiyle gerçekleştiğini belirterek, amacının farklı bir etkinlikle Almanca eğitimi vermek olduğunu söyledi. Bugüne kadar dünyada 40'a yakın ülkeyi dolaştığını ifade eden Kund, "Goethe'nin isteği ve Goethe adına tüm dünyayı dolaşıyorum. Öğrencilere müzikle dansla Almanca öğretmek istiyorum. Yaptığım müzik ABD kökenli. Ama amacım 'İngilizce değil Almanca öğrenelim' sloganıyla hareket ediyorum. Erzurum'da olmaktan dolayı da çok mutluyum. Kış olimpiyatlarının burada yapılacağını duydum. Belki kış olimpiyatları döneminde bir kez daha gelirim" dedi.

Kund, zaman zaman müzik eşliğinde Almanca'nın yanı sıra İspanyolca, Japonca, Çince ve İngilizce eğitimi de vermeye çalıştığına dikkat çekerek, "74 ülkede 134 şubesi bulunan Goethe Enstitüsü desteğiyle Çin'den Uganda'ya, Avustralya'dan ABD'ye 40'a yakın ülkeyi dolaştım. Dolaşmaya da devam edeceğim. Buradan sonra İzmir, Antalya, İstanbul ve Ankara'da da benzer eğitim çalışmaları yapacağım" şeklinde konuştu.

Almanya Erzurum Fahri Konsolosu Yılmaz Kuşkay ise, Goethe Enstitüsü Ankara Temsilciliği tarafından çok farklı güzel bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, "Bu bizim ilk etkinliğimiz. 2009 yılında etkinliklerimiz artarak sürecek. Erzurum'u Alman kültür etkinliklerinin buluşma noktası yapma arzusundayız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:27:52
Güncelleme :14 Ekim 2008 Salı 15:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?