7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Recep Akdağ Erzurum'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık alanında son 6 yılda çok şey değiştiğini belirterek, "2003 yılında Türkiye İstatistik Kurumu'nca yapılan bir çalışmada halkın yüzde 39.5'i sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu söylerken, bu oran bugün yüzde 86 seviyelerine yükselmiştir" dedi. 

Erzurum'da, aile hekimliği için başvuruda bulunan hekimlerin görev yerleri düzenlenen törenle belirlendi. Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi salonunda gerçekleştirilen toplantıda 229 aile hekiminin görev yerleri belli oldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katıldığı törende 316 hekim, aile hekimliği için müracaatta bulundu. Hizmet puanına göre yapılan değerlendirmede en yüksek puana sahip hekimler, tercihlerini yaparak görev yerlerini belirledi. 

Törende bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Akdağ, 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında Türkiye'de sağlık alanında ciddi projelere imza atıldığını belirterek, halkın sağlık hizmetlerinden memnuniyetinde önemli bir artış sağlandığını söyledi. 2003 yılında Türkiye İstatistik Kurumu'nca yapılan bir çalışmada halkın sadece yüzde 39.5'lik bölümünün sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu hatırlatan Bakan Akdağ, bu oranın 2007 yılında yüzde 66.5 seviyelerine yükseldiğini kaydetti. Aile hekimliği uygulaması ile birlikte bu oranın yüzde 86 seviyelerine yükseldiğini dile getiren Bakan Akdağ, bir kısım çevrelerin ideolojik sebeplerde aile hekimliği uygulamasına, koruyucu sağlık hizmetlerinde geri kalınacağını öne sürerek karşı çıkmasına rağmen, bu uygulama ile koruyucu sağlık hizmetlerinde de daha fazla başarı sağlanacağını söyledi. 

Aile hekimliği hizmetinin sosyal güvencesi olan veya olmayan herkese ücretsiz olarak verileceğini belirten Bakan Akdağ, hükümet olarak sağlıkta uyguladıkları projelerin bir anlamda insana bakış açılarını gösteren bir uygulama olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından aile hekimliği için başvuruda bulunan hekimler, tercihlerini yaparak yeni görev yerlerini belirledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 14:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?