4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Recep Kara 3. kez başpehlivan

Erzurum'da düzenlenen 8. Altın Kemer Karakucak ve Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivanlığı kazanan Recep Kara altın kemerin sahibi oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Temmuz Erzurum kongresi etkinlikleri kapsamında düzenlenen 8. Altın Kemer Karakucak ve Yağlı Güreşleri, Erzurumspor Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 500 güreşçinin katıldığı güreşlere sporseverler yoğun ilgi gösterdi. Dereceye giren sporculara toplam 110 bin lira para ödülünün dağıtıldığı güreşlerde güreş ağalığını 30 bin lirayla Vahdettin Karakoç kazandı.

8. Altın Kemer Karakucak ve Yağlı Güreşleri'nde yapılan başpehlivanlık güreşlerinde üçüncü kez başpehlivanlığı kazanan Recep Kara altın kemerin sahibi oldu. Yarı finalde Osman Aynur'u sayıyla mağlup eden Recep Kara, yarı finalde Bayram Ertan'ı yenen Şaban Yılmaz ile finalde karşılaştı. Kıran kırana geçen finalde Şaban Yılmaz'ı yenen Recep Kara, üçüncü kez Erzurum güreşlerinin başpehlivanı oldu. Recep Kara'ya altın kemerini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar taktı.

Üçüncü kez Erzurum'da başpehlivan olarak altın kemerin sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen başpehlivan Recep Kara, güreşseverlerin yoğun ilgisi karşısında zor onlar yaşadı.

Bu arada güreşlerde başaltı kategorisinde ise birinciliği Ünal Kahraman kazanırken, ikinciliği Hazma Köseoğu, üçüncülüğü ise Bayram Doğan ve Abdullah Omaç elde etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bütün güreşçilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, dereceye giren güreşçileri kutladı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 23:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?