7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

“Reis Bey”e yoğun ilgi

“REİS BEY”E YOĞUN İLGİ

Palandöken Belediyesi’nce Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum Şehit Tiyatrosu ile ortaklaşa hazırlanan Necip Fazıl Kısakürek’in “Reis Bey” adlı eserinden uyarlanan tiyatro oyununu gala gecesi yapıldı.

Üç perdelik oyun bir hafta boyunca Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezin de ücretsiz olarak sahnelendi. Gala gecesinin sonu da kısa bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, içerisinde önemli derslerin ve mesajların bulunduğu söz konusu eserin, Erzurum halkının da beğenisini kazandığını belirtti.

Başkan Bulutlar, “Belediye olarak sosyal ve kültürel etkinliklerin ne büyük bir önem taşıdığının farkındayız. Bu bağlamda gerek önemli gün ve haftaları, gerekse milli ve dini bayramlarımızı vesile ederek, kültürel bir takım etkinlikler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kurtuluş haftası münasebetiyle organize ettiğimiz bu çalışma da, kültür etkinliklerimizin bir parçasıdır. Bu oyunun sahnelenmesin de emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu

Erzurum Şehir Tiyatrosu Yöneticisi Semi Yetimoğlu ise,” Şehir Tiyatrosu olarak bu oyunu sahneliye bilmek için buzun bir çalışma süresi geçirdik. Bizleri halk ile buluşturan Belediye Başkanımız sayın Orhan Bulutlara şükranlarımı sunuyorum. Umut ediyoruz ki diğer yöneticilerimiz de aynı hassasiyetle kültür ve sanat etkinliklerine ağırlık verir” dedi.

Gala gecesinin sonun da Erzurum Şehir Tiyatrosu Yöneticisi Semih Yetimoğlu, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’a, kültür ve sanata verdiği destekten dolayı plaket takdim etti.

“REİS BEY”E YOĞUN İLGİ
“REİS BEY”E YOĞUN İLGİ
“REİS BEY”E YOĞUN İLGİ
“REİS BEY”E YOĞUN İLGİ
“REİS BEY”E YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 11:55:03
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 13:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?