7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Reklam panoları estetiği bozuyor

REKLAM PANOLARI TARİHİ MEDRESE’DEKİ ESTETİĞİ BOZUYOR

Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın 25’incisine 2011’de ev sahipliği yapacak Erzurum’da peyzaj çalışmaları belediyeler tarafından tüm hızıyla sürdürülürken, tarihi eserlerin önündeki görüntülü reklam panolarının kaldırılmaması tepki çekiyor.

Kış oyunları öncesi ‘Tarihi eserleri gün yüzüne çıkarıyoruz’ sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Caddesi’ndeki kaldırımlar ile Lalapaşa Camisi ve Yakutiye Medresesi’nin çevresinde bulunan çok sayıda ağaç, tarihi eserlerin görünümü sağlamak ve yerlerine yenileri dikilmek üzere kesildi. Yaklaşık bir aydır sürdürülen peyzaj çalışmasında kaldırımlar ve elektrik direkleri yenilenirken, tarihi eserlerin estetiğini bozan görüntülü reklam panoları ise bir türlü kaldırılmadı.

Görüntü kirliliğine son vermek için Cumhuriyet Caddesi’ni yeniden dizayn eden Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını takdir ettiklerini belirten vatandaşlar, kaldırımları işgal ederek görüntü kirliliği oluşturan panoların ise kaldırılmasını istedi. Yakutiye Medresesi önündeki iki ayrı görüntülü reklam panosunun çirkin bir görüntü oluşturduğunu kaydeden vatandaşlar, “Cumhuriyet Caddesi’nin modern bir yapıya kavuşması için yapılan çalışmaları destekliyoruz. Bunun için ağaçların kesilmesine ses çıkarmadık. Ancak tarihi eserleri ortaya çıkarmak için ağaçlar kesilirken, aynı eserlerin önünün estetikten uzak reklam panolarının kaldırılmamasına bir anlam veremedik.

Tarihi eserleri görünmez kılan ve sürücülere zor anlar yaşatan panoların bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz” diye konuştular.

REKLAM PANOLARI TARİHİ MEDRESE’DEKİ ESTETİĞİ BOZUYOR
REKLAM PANOLARI TARİHİ MEDRESE’DEKİ ESTETİĞİ BOZUYOR
REKLAM PANOLARI TARİHİ MEDRESE’DEKİ ESTETİĞİ BOZUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 16:24:05
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 17:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?