6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Rektör Koçak tanışma toplantısı yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Ağustos ayının ilk haftasında Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof.Dr. Hikmet Koçak, basınla tanışma toplantısı düzenledi. 

Atatürk Üniversitesi Konukevinde gerçekleştirilen tanışma toplantısına Erzurum’daki yerel ve ulusal basın temsilcileri ile Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Fahrettin Korkmaz, Prof.Dr. Samih Diyarbakır, Prof.Dr. Sebahattin Tüzemen, genel sekreter Doç.Dr. Üstün Özen, basın danışmanı okutman Talat Geyik katıldı. 

Basın mensuplarının Cumhuriyet Bayramlarını kutlayarak konuşmaya başlayan Prof.Dr. Hikmet Koçak, üniversite hakkında bilgiler verdi. 51 yaşını kutlayan Atatürk Üniversitesi’nin 34 bin öğrencisi, 2 bin 500 öğretim elemanıyla büyük bir güç olduğunu vurgulayan Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, “Atatürk Üniversitesi eğitim kurumu olduğu gibi bölgeye hizmet eden, halkın kültürel ve sosyo ekonomik gelişmesine katkıları olan bir kurum olarak da öne çıkıyor. Üniversitemiz, yeni kurulan fakülteler, yüksekokullarıyla bilim dünyasındaki yerini daha iyi noktalara çıkaracaktır.”dedi. 

Konuşmasında 2011 yılında yapılacak Üniversitelerarası Kış Oyunları (ÜNİVERSİAD) hakkında açıklamalarda da bulunan Koçak, 2011’in Erzurum ve üniversite için büyük bir şans olduğunu söyledi. Erzurum ve üniversitenin gelişmesine katkı sağlayacak bu organizasyona büyük önem verdiklerini belirten Koçak, “Biz üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağımıza söz veriyoruz. Üniversitemiz, yerleşkesi, öğretim elemanı olarak bu işi başaracaktır.”diye konuştu. 

Koçak, Kızılay Erzurum Şube Başkanı Mithat Turtgutcan’ın Palandöken’de bulunan Kızılay’a ait kayak merkezinin üniversiteye tahsis edeceğini de ifade ederek kendisine teşekkür etti. 

Tanışma toplantısında daha sonra basın mensupları, Atatürk Üniversitesi-basın ilişkisinin nasıl olması gerektiği konusunda görüş-alışverişinde bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?