8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Rektör Prof Dr. Koçak Narman’da

REKTÖR PROF DR. KOÇAK NARMAN’DA

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak Narman Meslek Yüksek Okulunu ziyaret etti. Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı İlçe Kaymakamı Alper Tanrısever, Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Metin Turan ve öğretim görevlileri okul bahçesinde karşıladı.

Karşılamanın ardından Okul Müdürünün makamına geçen Rektör Koçak ilçe Kaymakamı Tanrısever ve Okul Müdürü Turan’dan yüksek okulun faaliyetleri ve sorunları hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Tanrısever “Narman Meslek Yüksek Okulu kurulduğundan bu yana Narman’ın yüz akı olmuş bir kurumumuz sıkıntı ve sorunlarımız çok üstesinden gelebileceğimiz sıkıntıları okul müdürümüz ve bizler el ele vererek halletmeye çalışıyoruz. Ancak en büyük sorun yurt sorunu ülkemizin diğer illerinden gelen çocuklarımız ilk geldiklerinde karşılaştıkları tek sorun kalacakları yer oluyor ilçenin imkanlarıyla hizmet veren yurtlarımız var ancak yeterli değil Yurt Kur’un bir an önce ilçede bir yurt açması okumak için buralara kadar gelen çocuklarımızı kalacak yer aramaktan kurtarılması için bir an önce çözüm bulunması elzem” dedi.

İlçe halkının gelir seviyesinin düşük olduğunu ifade eden Tanrısever, “Çocukların kalabilecekleri evler eski toprak binalar. Bilhassa batıdan gelen çocuklar ilk geldiklerinde bocaladıklarını hatta okulu bırakıp gitmek isteyenler olabiliyor. Bu çocuklarla konuşarak ikna edilip eğitimlerine devam etmelerini sağladık” diye konuştu. Kaymakam Tanrısever, ilçede TOKİ tarafından 156 konut yapıldığını ancak bu konutlara da hak sahipleri taşınınca çocukların yine eski toprak binalar kalacağını dile getirerek, “Yurt Kur bizden bina yapmak için yer bulmamızı istemişti yer sorununu da hallettik. Şimdi iş yurt konusunda biz bize düşen görevi yaptık sizlerinde bu konuda desteklerinizi bekliyoruz ” dedi.

Okul Müdürü Turan ise okulun 15 yıldır açık olduğunu belirterek, yurt sorununun kanayan bir yara gibi olduğunu belirterek, yurt sorununun bir an önce halledilmesi gerektiğini kaydetti.

Rektör Koçak ise Yurt Kur Genel Müdürü ile görüştüğünü belirterek yer bulunması halinde seneye yurt inşaatının başlayacağını söyledi. Rektör Koçak, yurt konusunun takipçisi olacağını belirtti.

Daha sonra İlçe Kaymakamı Alper Tanrısever Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hikmet Koçak’a yurt yapımı için tahsis edilen 10 dönümlük ve yüksek okul için uygulama alanı olarak 40 dönümlük arazının hazineden tahsis edildiğini belirterek, tahsis edilen arazilerin tapu belgelerini takdim etti

Rektör Koçak, hem Kaymakam Tanrısever’e hem de Okul Müdürü Doç. Dr. Metin Turan ve ekibine özverili çalışmalarından ve gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 09:47:05
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 10:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?