4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Rektörden Uzakdoğu atağı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Mart ayı başlarında yaptığı Uzakdoğu ziyaretinden döndü.

Uzakdoğu ülkeleri, Çin, Malezya ve Tayvan’a bir dizi ziyaretler yapan Rektör Koçak, buralardaki üniversitelerle ikili anlaşmalar gerçekleştirdi.

Mart ayı başlarında Çin’in Harbin kentinde düzenlenen Üniversitelerarası Kış Oyunları’na katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, bölge ülkelerinde bir dizi ziyaret ve etkinlikler yaptı.

İlk ziyaretini Tayvan’a yapan Rektör Prof.Dr. Koçak, burada bulunan 4 ayrı üniversiteyi gezdi. Tayvan ziyaretinde Ulusal Taitung Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Den-Mo Tsai, rektör yardımcıları ve dekanları ile görüşen Rektör Koçak ve beraberindeki heyet, karşılıklı mutabakat belgesi imzaladılar. Anlaşma gereği iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği olmasına karar verildi. Rektör Koçak, anlaşma kapsamında Atatürk Üniversitesi’nin yaz okuluna bu üniversiteden öğrencileri davet etti.

Chung Hsing Üniversitesi, Taipei Üniversitesi ve Tayvan Üniversitesi’ni gezen Koçak ve beraberindekiler ikili ilişkilerin geliştirilmesi konularını görüştüler.

MALEZYA’DA ANLAŞMA İMZALANDI

Tayvan gezisinden sonra Malezya’ya geçen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak ve beraberindekiler ilk olarak Putra Üniversitesi’ni ziyaret ettiler. Malezya'nın Selangor Eyaletinde bulunan ve tarım ağırlıklı bir eğitim veren Putra Üniversitesi’nde incelemelerde bulunan Koçak başkanlığındaki Türk delegasyonu, Rektör Vekili Prof. Datin Paduka, Uluslararası İlişkiler Ofisi Direktörü Prof. Dr. Zelina Zaiton Ibrahim’le görüştüler. Toplantıda iki üniversite arasında Karşılıklı Mutabakat Belgesi Anlaşması (MOU) yapılarak öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinin olmasına karar verildi. Anlaşma sonrası Atatürk Üniversitesi delegasyonu dört gruba ayrılarak Ziraat, Tıp, Veteriner ve Fen Fakültelerini ziyaret ederek öğrencilerle görüştüler.

Putra Üniversitesinden sonra Kebangsaan Üniversitesi’ne geçen Atatürk Üniversitesi heyeti teknoloji ağırlıklı eğitim veren üniversitede incelemelerde bulundular. Malezya Kebangsaan Üniversitesi Rektörü Prof. Dato Dr. Sharifah Hapsah Syed Hasan Shahabudin ve Uluslararası İlişkiler direktörü Prof. Dr. Salina Abdul Samad tarafından karşılanan Koçak ve beraberindekiler, görüşmelerde iki üniversite arasında işbirliği imkanlarını tartıştılar. Görüşmeler sonunda, bilişim ve teknoloji konularında iyi durumda olan bu üniversitenin araştırma imkanlarından yararlanılabilme, ayrıca sağlık, tıp, eczacılık, işletme ve fen fakülteleriyle işbirliği yapılabileceğine karar verildi.

İki üniversite arasında karşılıklı mutabakat belgesi imzalanmasına karar verilirken, Atatürk Üniversitesinin düzenleyeceği 2009 yılı yaz okuluna bu üniversiteden öğrenci kabul edilebileceği de ifade edildi.
Tayvan ve Malezya’daki incelemelerini tamamlayan Atatürk Üniversitesi Rektöro Prof.Dr. Hikmet Koçak ve beraberindeki heyet, Erzurum’a döndü. Yaptıkları ziyaret ve gezilerin faydalı geçtiğini kaydeden Rektör Koçak, bu üniversitelerle işbirliğinin geliştirilmesi için çalışmaların süreceğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?