4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Rektörler AÜ'ye hayran kaldı

Erzurum’da düzenlenen Rektörler toplantısına katılan bölge üniversitelerin rektörleri Atatürk Üniversitesi yerleşkesini gezdi.

Misafir rektörler üniversiteye hayran kaldı.
Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Kuzey Doğu Anadolu Üniversite rektörleri, gezi ve incelemelerde bulunmak için Atatürk Üniversitesi’ne geldi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak Başkanlığında gerçekleştirilen geziye, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi , Cumhuriyet Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Rize Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi Rektörleri katıldı. Rektörler ilk gezilerini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümüne gerçekleştirildi. Balık üretim tesislerini gezen rektörler, balık üreticiliği hakkında bilgi aldı.

Rektörlere, Ziraat Fakültesinin ürettiği, kaşar, beyaz, civil peyniri, yoğurt ve simit ikram edildi. Rektörler, daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret ederek, fakültenin çeşitli bölümlerini gezdi. Duvara çizilen, dev Türk Bayrağı ve Atatürk resmi önünde hatıra fotoğrafı çektiren rektörler, Yakutiye Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Son teknolojinin kullanıldığı hastanede, gerekli bilgileri alan rektörler, üniversitenin teknoloji alanında çok gelişmiş olduğunu söyledi.

Rektörler daha sonra, Fen Fakültesini ve Kütüphaneyi gezdi. Atatürk üniversitenin her alanda çok gelişmiş olduğunu söyleyen Rize Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Nazmi Okumuşoğlu, “Atatürk Üniversitesi her alanda müthiş gelişmiş. Özellikle kampusu harika, bizim üniversitede böyle bir kampus bulmak mümkün değil. Atatürk Üniversitesi çok tarihi bir üniversite, fakat; 50 yıl hiç durmadan gelişmiş ve kurucusuna layık bir üniversite olmuş” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 17:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?