6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Rektörün Zafer Bayramı açıklaması

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Milletinin şeref sayfalarından biri olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “30 Ağustos Zafer Bayramı Türk milletinin Atatürk'ün önderliğinde özgürlük ve bağımsızlığı için başlattığı büyük fedakârlık ve kahramanlıklarla dolu Türk kurtuluş savaşının zaferle taçlandırıldığı gündür.” dedi.


Türk Milleti'nin, esaret zincirini kırışının en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi’nin 86. yıldönümünü büyük bir içtenlik ve coşku ile kutlamanın kıvancını yaşadığını ifade eden Rektör Prof.Dr. Koçak, şunları ifade etti:
“30 Ağustos; Türk milletinin makus talihini yendiği, kendisine giydirilmeye çalışılan Sevr paçavrasını yırttığı, ‘Ya istiklâl, ya ölüm!’ parolası ile yola çıkan bir milletin bağımsızlığını kazandığı, Atatürk'ün ifadesi ile ‘Yeni Türk Devleti, Genç Türk Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gündür. Bu zafer günlerinin kutlanması, gelecek kuşaklara aktarılması oldukça önemli milli bir görevdir. Çünkü bu kutsal görev; milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesine hizmet edeceği gibi, tarihindeki bu parlak zaferleri gören ve idrak eden Türk çocuğu da ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendisinde kuvvet bulacaktır.”

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 15:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?