4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Resim sergisine büyük ilgi

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “yakınlaşma” projesi kapsamında düzenlenen resim sergisi büyük ilgi gördü.

Atatürk Üniversitesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenle serginin açılışı yapılırken, çok sayıda sanat sever resimleri ilgiyle izledi. Serginin açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, Atatürk Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi arasında sanat etkinlikleri kapsamında organize edilen “yakınlaşma” adlı resim sergisinin sanat severlerin beğenisine sunulduğunu ifade ederek, misafir öğretim üyelerinin Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitime de aktif katkıda bulunmalarını arzuladıklarını söyledi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ta, Marmara Üniversitesi öğretim görevlilerini Erzurum’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, üniversiteler arasında başlayan yakınlaşma projesinin çok güzel olduğunu ifade etti. Rektör Koçak, “ Biz arzuluyoruz ki dünya üniversiteleriyle yakınlaşma projelerini yayalım. Bu kapsamda bazı üniversitelerle işbirliği içerisine girdik. Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi de sanatsal anlamda hızlı bir yol almakta. Marmara Üniversitesinin sanatsal eserlerinin bizim üniversitemiz de sanat severlerin beğenisine sunulması bizi oldukça memnun etti. Sanatçı eserini icra eden kişidir.” dedi.

Daha sonra serginin açılış kurdelası kesilerek, sergi davetliler tarafından gezildi.
Öte yandan, Marmara Üniversitesi öğretim görevlileri Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak’a bir resim hediye ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 18:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?