4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Ringde fırtına dindi

RİNGDE FIRTINA DİNDİ

Yıldızlar ve Gençler Boks İl Birinciliği maçları dün yapılan final karşılaşmalarıyla sona erdi. Yıldızlarda ve Gençlerde Erzurum’u temsil edecek olan en iyi boksörler belirlendi.

Türkiye Boks Federasyonu Faaliyet Programında yer alan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Boks İl Temsilcisi Kadir Hayta tarafından organize edilen Yıldızlar ve Gençler Boks İl Birinciliği Müsabakaları dün Yakutiye Spor Salonu’nda yapılan final maçlarıyla sona erdi. Üç gün süren müsabakalar nefesleri keserken, Gençlikspor Kulübü, Yolspor, DSİ Spor, Palandöken Belediyespor, Yakutiye Belediyespor ve Tunçkılıçspor Kulübü’nden 50’nin üzerinde sporcu kilosunda il birincisi olarak Türkiye şampiyonasına katılmak için kıyasıya müsadele etti.

Altı kulüpten 50’nin üzerinde boksörün katılımı ile gerçekleştirilen boks maçlarında spor severler boksa doyarken, boksörler Başhakem Fetli Temur, Kadir Hayta, Recep İtmez, İsmail Surha, Seyfettin Batıbeyi, Macit Başaran, İrfan Demirci, Yakup Ali Dağ, Burahanettin Kızılkale yönetiminde kıran kırana maçlar sergilerken, adeta ringin altını üstüne getirdiler. İl birincisi olmak isteyen boksörlerin birbirlerine karşı ringde acımasız davranışları dikkatlerden kaçmazken, maç bitiminde hakemin sonucu tayin etmesiyle de büyük bir dostluk örneği sergileyerek ringden indikleri görüldü.

ARHAVİ VE BAYBURT YOLCULARI BELİRLENDİ

Dün yapılan final maçları nefesleri kesti. Palandöken Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz ile Yakutiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz ile Yolspor Asbaşkanı Dr. Fahri Koncuk, Tunçkılıç Spor Kulübü Başkanı Sinan Tunçkılıç, DSİ Spor Kulübü Başkanı Kemalettin Yentimur ve çok sayıda spor severin izlediği müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Şampiyonada yıldızlar kategorisinde kilolarında birinci olan boksörler şunlar:

46 kilo Yusuf Şebin (Palandöken Belediye), 48 kilo Okan Tepe (Yakutiye), 50 kilo Yusufhan Atabey (Tunçkılıç Spor), 52 kilo Emre Ceylan (Yolspor), 54 kilo Yunus Uzun (Yolspor), 57 kilo Davut İpek (Yolspor), 60 kilo Fatih Şermet (DSİ), 63 kilo Özkan Ateş (Tunçkılıç Spor), 66 kilo Osman Aydın (Tunçkılıç Spor), 75 kilo Yusuf Selim Bağrıyanık (Palandöken Belediye), 80 kilo Alican Anık (Palandöken Belediye), +80 kilo Oğuzhan Güney (Tunçkılıç Spor).

Gençler kategorisinde birinciliği ise şu sporcular kazandı:

49 kilo Burak Korkmaz (Gençlik), 52 kilo Kadir Polat (Gençlik), 56 kilo Buğra Atmaca (Palandöken Belediyesi), 60 kilo Muhammet Yavilioğlu (Yolspor), 64 kilo Fırat Aras (Gençlik), 69 kilo İsmail Alparslan (Palandöken Belediyesi), 75 kilo M.Kağan Örnekçi (Yolspor), 81 kilo Oğuzhan Kaplan (Yakutiye), 91 kilo Okan Özkan (Palandöken Belediyesi), +91 kilo Fatih Yangil (Yakutiye).

Boks İl Temsilcisi Kadir Hayta, Yıldızlarda il birincisi olan boksörlerin 31 Ocak 5 Şubat 2011 tarihlerinde Arhavi’de Gençlerde birinci olan boksörlerin de 7-12 Şubat tarihlerinde Bayburt’ta yapılacak olan Türkiye şampiyonasında Erzurum’u temsil edeceklerini söyledi.

RİNGDE FIRTINA DİNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 16:05:05
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 17:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?