4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Romanya'da Erzurum'u tanıttılar

Türkiye İzcilik Federasyonu’nca Romanya’da düzenlenen kampa katılan Erzurumlu izciler, kampta Erzurum’un tarihini, doğal güzelliklerini ve yöresel yemeklerini tanıttılar.


Geçtiğimiz hafta Romanya’nın Köstence kentinde düzenlenen Uluslararası İzcilik kampına katılan Erzurumlu izciler burada açıtları stand da, kadayıf dolması, civil peynir, lavaş ekmek ve semaver çayı ile Erzurum’u Romanya’da tanıttılar.


Kampa Erzurum’u temsilen katılan 2 lider ve 5 izci burada düzenlenen Türk günü etkinlikleri kapsamında açılan Erzurum standında davetlilere yöresel yemekler ikram ettiler. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Erzurum standında semaver çayı içip kadayıf dolmayı yiyen davetliler, Erzurumlu izcilerle uzun süre sohbet ettiler.
Erzurum ile ilgili tanıtım CD’leri dağıtan izciler, 2011 Üniversite Kış Oyunlarına ev sahipliği yapacak Erzurum’un kış turizmi ile ilgili tanıtımını da yaptı.
Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum Temsilcisi Özcan Işık, Erzurumlu izcilerin ilk defa yurt dışında düzenlenen bir kampa iştirak ettiğini belirterek, Erzurumlu izcilere destek sağlayan Genel Başkan Hasan Dinçer Subaşı ve Yönetim Kurulu üyesi Tevfik Günday’a teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 10:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?