6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Romanyalı öğrenciler Palandöken'de

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından Erzurum da misafir edilen Romanya Gorj eyaleti Targa Jiu şehrinde bulunan Ecaterina Teodoroiu Lisesi öğrencileri Okul Müdürleri Gheorge Nichifor, İMKB Lisesi Müdürü Erdener Özdemir, İngilizce öğretmenleri Devrim Bayrak, Meryem Curalıoğlu,Hanife Danacı ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Kelami Uğurlu ile birlikte Palandöken Belediye Başkan vekili Settar Demiri makamında ziyaret ettiler. 

Palandöken belediye başkan vekili Settar Demir Ülkeler arasında yapılan bu tür organizasyonların çok faydalı olduğunu belirterek ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Başkan Vekili Demir, ”Öğrencilerimize bu tür gezintiler düzenleyen başta milli eğitim müdürlüklerimize, öğretmenlerimize ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum. Bu geziler sayesinde öğrenciler başka ülkeler hakkında bilgi sahibi olmuş oluyorlarken hem de kaynaşma ortamı sağlanıyor“ dedi 

İMKB Lisesi müdürü Erdener Özdemir ise ”Okulumuz öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen student Exchange adlı öğrenci değişimi projesi çerçevesinde ilimize Romanya dan 10 öğrenci ve 4 öğretmen gelmiş olup misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya ve Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerini gezdirip bilgilendirmeye çalışıyoruz. 2011 tarihinde yapılacak olan kış olimpiyatları hakkında bilgilendirip bunlarında bu olimpiyatlara katılmalarını sağlamak istiyoruz. Ayrıca bizlere kapılarını açıp kabul eden başkan vekilimiz Settar Demire çok teşekkür ediyorum “diye konuştu.

Ecaterina Teodoroiu Lisesi Müdürü Gheorge Nichifor de Erzurum da olmaktan mutlu olduğunu belirterek kendilerini kabul eden palandöken belediyesi başkan vekili Settar Demir’e teşekkür ederek çiçek verdi. 

Belediye Başkan Vekil Settar Demir daha sonra konuklara hediye verdikten sonra birlikte öğle yemeği yediler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 19:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?