9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

RTÜK'ten iletişim fakültelerine fırsat

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman, ikame yayınlarında iletişim fakültelerindeki öğrencilerin çalışmalarına da yer verileceğini açıkladı. 

Bölgedeki yerel televizyon kuruluşlarının yöneticileri için düzenlenen eğitim seminerine katılmak üzere Erzurum'a gelen RTÜK Başkanı Zahit Akman, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nün yeni akademik yılının açılışı sebebiyle dün akşam düzenlediği kokteyle katıldı. Akman, ilgili kanalın program durdurma cezasına karşılık olarak yapılan ikame yayınlarında daha önce TRT'nin arşivlerinin kullanıldığını, bu arşivlerin de genel olarak ülkenin tanıtımına yönelik olması nedeniyle bundan sonra iletişim fakültelerinin çalışmalarının da değerlendirileceğini söyledi. 

Hem iletişim fakültelerindeki potansiyeli hareket geçirme hem de toplumu aydınlatan sosyal ve kültürel yayınları ön plana çıkarmayı planladıklarını ifade eden Akman, ''İkame yayınlarında, iletişim fakültelerinin çalışmalarına yer vereceğiz. Bu şekilde genç yapımcılara yeni imkanlar tanıyarak, onların motivasyonunu sağlamış olacağız. Öğrencilerin sağlık, eğitim, kültür ve sanat konularının işlendiği belgesellerine ağırlık verilecek'' dedi. 

Akman, ayrıca yerel yayınlarının kontrol altına alınması ve gelirlerinin arzu edilen duruma getirilmesi için de birtakım düzenlemeler yapmayı düşündüklerini bildirdi. Bazı illerde yerel televizyon kanalı sayısının da çok fazla olması nedeniyle reklam gelirinin yetersiz kaldığını anlatan Akman, ''İllerin ihtiyacına göre yerel yayın yapan televizyon kanalı sayısı belirlenecek. Bu şekilde hem reklam gelirlerinde bir iyileşme olacak, hem de kontrolünü daha iyi yapma imkanı bulmuş olacağız'' diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 11:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?