8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Rus pazarı temizlendi

RUS PAZARI TEMİZLENDİ

Erzurum’da son yıllardır başlanan değişim ve dönüşüm halkasına Palandöken Belediyesi de katıldı.

Kış sporları ve kış turizmi kenti olma arzusunu ortaya koyan Palandöken Belediyesi başlattığı kamulaştırma ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, ilk etapta Harput Mahallesi’nden başlattığı ve 102 yerleşim alanın kamulaştırmasının ardından ikinci etap olarak Müftü Solakzade Mahallesinde halk arasında ‘Rus Pazarı’ olarak bilinen ve 112 dükkânın olduğu alanı kentsel dönüşüm projesi içerisin de çirkin görüntü oluşturan ve işlevini kaybeden Pazar kompleksinin ortadan kaldırdı.

Harput Mahallesin den sonra Müftü Solakzade Mahallesin de başlatılan ikinci etap Kentsel Dönüşüm projesi hakkında bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” İçerisinde 112 dükkânın bulunduğu ve halk arasında ‘Rus Pazarı’ olarak tabir edilen kompleksi artık işlev göremez durumdaydı. Çok çirkin bir görüntü oluşturuyordu. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusun da şuan ‘Rus Pazarı’ alanı tamamen temizlenerek çirkin görüntü ortadan kaldırılarak Yenişehir ve bölgesin de yaşayan vatandaşların temiz bir çevre, rahat bir nefes almaları sağlandı.” dedi.

Öte yandan Rus Pazarı yıkılarak temizlenmesi çevre sakinlerini sevindirdi. Rus Pazarı bölgesinde yaşanan semt sakinleri, Bölgenin temizlenmesinden dolayı Başkan Orhan Bulutlara teşekkür ettiler.

RUS PAZARI TEMİZLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 10:43:05
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 12:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?