26
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

Sadık Engin vefat etti

Erzurum'da spor camiasının yakından tanıdığı gazeteci Sadık Engin, sabah saatlerinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.


Sabah saatlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde geçirdiği rahatsızlık sonucu Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Sadık Engin, burada saat 10.30 sıralarında hayatını kaybetti. Sadık Engin 8 Eylül 1959 tarihinde Erzurum'da doğdu. Çocuk yaşta, Erzurum'da Anadolu Gazetesi'nde işe başladı. Bir süre Aziziye Gazetesi'nde çalışan Engin, Milletin Sesi Gazetesi'nde teknik servis ve spor servisinde uzun süre çalıştı ve buradan emekli oldu. Doğu TV'de de Spor Aktif isimli programı sunan Engin, Erzurum'da spor camiasının yakından tanıdığı bir gazeteciydi.

Emekli olduktan sonra bir süre haftalık Dadaşın Sesi isimli Spor gazetesini çıkaran Engin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde basın danışmanlığı görevinde bulunuyordu. Engin, evli ve 2 kız, 2 erkek çocuk babasıydı.
Bu arada Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da yaptığı yazılı açıklamayla Sadık Engin'in vefatından duyulan üzüntüyü dile getirdi. Başkan Feridun Fazıl Özsoy, açıklamada, Sadık Engin'in Erzurum Basınının önemli emektarlarından birisi olduğunu hatırlatarak, "Erzurum basını önemli bir evladını daha kaybetti. Sadık Engin, uzun yıllar Erzurum Basını'nın gelişmesi ve yeni açılımlarında görev aldı. Spor camiasına da önemli hizmetleri olan Sadık Engin, Erzurum Basını'nın renkli simalarındandı.
Cemiyetimiz üyesi Sadık Engin'i rahmetle anıyor, ailesi, yakınları ve Erzurum Basını'na başsağlığı diliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 17:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?