4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sağlam söyleşiye katıldı

Direktör Ertuğrul Sağlam, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yavuz Donat Amfisinde düzenlenen söyleşiye katıldı.


Söyleşiye, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ı seyretmeyi çok sevdiğini ve böyle kişilikli insanların sporda yer alması gerektiğini söyleyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, "Ertuğrul Sağlam'a rektörlük danışmanım olmasını teklif ediyorum. Biz üniversite olarak, hem bilimsel alanda, hem de kültürel etkinliklerin en iyisini
gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.


Rektör Koçak'ın teklifi için çok mutlu olduğunu, her fırsatta üniversitenin her türlü faaliyetlerinde yardımcı olacağını belirten Sağlam, "Gençlerin neredeyse tamamının futbola çok ilgi gösterdiklerini biliyorum. Onun için, biz futbolculara büyük görev düşüyor. Futbolcuların, gençlere verecek önemli mesajları olmalı" ifadesinde bulundu. Gözleri görmeyen çocukların futbol oynadıklarına şahit olduğunu ileri süren Sağlam, toplumun engellilere ayrı bir ilgi göstermesi gerektiğini, onların, engeli aştığını,


asıl engelliler hala toplumun arasında olduğunu vurguladı.

"EĞİTİM, SPORUN ÖNÜNDE OLMALI"
Eğitimin, sporun önünde olması gerektiğini, futbolcuların hem eğitim hem de sporu birleştirmesi gerektiğini açıklayan Sağlam, şunları kaydetti:


"Ülkedeki gençlerin yüzde 90'ı futbola karış ilgisi var. Ve futbolda gözde olan sporcuları kendilerine örnek alıyorlar. Futbol bu kadar önemliyken, Futbol Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı irtibata geçmeli ve futbol, müfredat derleri arasına alınmalı. Futbol, eğitim camiasının içinde çocuklara sunulması gerekir."

"ERZURUMSPOR'U SPORDA BİRLİK OLMALI"
Üniversite öğrencilerinin Erzurumspor'un olması gereken yerde olmadığını, "Erzurumspor'a Teknik Direktör olur musunuz?" sorusu üzerine Sağlam, "Evet Erzurumspor daha iyi yerlerde olması gerekir. Erzurum'da çok değerli spor adamları var, bu kadar çok önemli spor adamları varken benim bu olaya müdahale etmeme doğru olmaz. Nerde yanlış yapılıyor, herkes toplanıp bunu araştırmalı, çok kolay çözüm bulunabilir aslında" şeklinde cevap verdi.


Söyleyişi sonunda, Başsavcı Sinan Kuş, Ertuğrul Sağlam'a plaket verdi. Teknik Direktör Sağlam'da Rektör Koçak'a ve Başsavcı Sinan Kuş'a Bursaspor forması hediye etti. Ertuğrul Sağlam daha sonra, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret etti. Başkan küçükler, Sağlam'a Oltu taşı tespihi hediye etti, Sağlam da Küçükler'e Bursaspor forması hediye etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 18:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?