8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Sağlık Bakanı Akdağ Erzurum’da

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. AKDAĞ ERZURUM’DA

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Erzurum'da, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Bakan Akdağ, Erzurum'un da içinde bulunduğu Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nin tüm cumhuriyet tarihi boyunca gösterilen çabalara rağmen, Türkiye'nin sosyo-ekonomik açıdan en geri kalmış bölgesi konumunda olduğunu belirterek, hükümetlerinin bu durumun önüne geçmek için çalıştığını söyledi.

Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde eğitim, sağlık, milli gelir, ulaşım, iş gibi hususlar açısından diğer bölgelere göre geri kalmış bir tablonun var olduğunu dile getiren Bakan Prof. Dr. Akdağ, bu açığı kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

Prof. Dr. Akdağ, “Daha kapatmamız gereken açıklar var. Sağlıkla ilgili bir şey söyleyeyim. Iğdır ve Kars'ta yıllardır yarım bekleyen iki hastaneyi tamamladık. Ardahan'da şu anda modern bir hastane inşaatı sürüyor. Gümüşhane Kelkit'te mükemmel bir hastane yaptık. Tunceli'de yeni bir hastane yapıyoruz. Van'da büyük bir bölge kampüsü inşa etmeye başladık. Hakkari ve Yüksekova'da Türkiye'nin en güzel iki hastanesini yaptık. Böyle iki güzel hastane de Şırnak ve Cizre'de yaptık. Bütün bunlar aslında bizim demokratik açılım dediğimiz, milli birlik projesi dediğimiz çalışmalarımızın birer ürünüdür. Tabii ki bunları tesadüfen yapmadık. Yıllarca bu bölgelerde hizmet çok aksamıştı. Biz açığı kapatmak üzere gayret ediyoruz. Bizim nazarımızda ülkemizin yedi bölgesinde, her şehrimizin önemi çok büyüktür. Nerede bir eksiklik varsa, onları elbette tamamlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇETELERİN SON KALINTILARI DA TEMİZLENDİ

Erzurum’da asayişin ve huzurun sağlanması çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde çetelere yönelik gerçekleştirilen operasyonda son kalıntılarında temizlendiğini ifade eden Bakan prof. Dr. Akdağ, İçişleri Bakanlığına, Erzurum Valiliğine ve emniyet mensuplarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Emniyet’in kararlılıkla suçluların üzerine gittiğini ve takdire şayan çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getiren prof. Dr. Akdağ, önümüzdeki dönemlerde de bu tür çalışmaların sürdürülerek huzur ve asayiş ortamının devamının sağlanacağını kaydetti.

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Erzurum-Erzincan karayolu Sansa deresi mevkiinde yoğun bir çalışma yapıldığını ifade eden Akdağ, bu yolun bölge için çok önemli olduğunu ve yapılacak bölünmüş yol ile ulaşımda önemli bir avantaj sağlanacağını kaydetti.

DAP ayrıntılı eylem planlarının hazırlandığını söyleyen Akdağ, hayvancılık konusunda da daha önce Güneydoğu Anadolu Bölgesine sağlanan teşviğin 2010 yılından itibaren Doğu Anadolu Bölgesi için de verileceğini bildirdi.

Erzurum-Tekman karayolunun 2010 yılında tamamlanacağını söyleyen Akdağ, eğitim alanında da başarıyı artırmak için Erzurum Valiliğinin önemli projeler ortaya koyduğunu belirtti.

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. AKDAĞ ERZURUM’DA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 16:59:00
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 17:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?