4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sağlık Bakanı gezilerini hızlandırdı

Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ, yaklaşan seçimler sebebiyle Erzurum’un ilçelerine yönelik düzenlediği gezileri hızlandırdı. Seçim hazırlıkları kapsamında ilçeleri gezerek mitingler yapan Bakan Akdağ, Tortum ve Uzundere ilçelerinde de halka hitap etti.

AK Parti Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık’la birlikte çıktığı ilçe gezilerinde mitinglerde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 29 Mart seçimlerinde ilçelerde AK Partiyi birinci getirme adına tatlı bir rekabetin yaşandığını belirtti. Seçimlerden çıkacak sonucu kendisinin de merakla beklediğini ifade eden Akdağ, hükümete geldikleri günden itibaren ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ sözünü ilke edindiklerini söyledi.
Tortum ve Uzundere ilçelerindeki mitinglerde konuşan Akdağ, yaptıkları çalışmaları bir seçim yatırımı olarak değil, hizmet anlayışının bir gereği olduğuna inandıkları için gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Bakan Akdağ, her iki ilçedeki mitinglerde şunları ifade etti:
“İster bize oy versin ister vermesin, biz ayrımcılık yapmayız. Bizler bugün seçim meydanlarında siz değerli hemşerilerimizin karşısına çıkıp iki kelam edebiliyorsak, bunu heybemizin dolu olmasına borçluyuz. Heybesi dolu olmayanların hali ortada. Sizlerin yüzüne bakacak durumları yok, zamanında ne verdiler ki şimdi ne istesinler? Bir önceki dönem görevden kaçan bunlar değil miydi? Doğu Anadolu’yu Kars’tan, Güney Doğu Anadolu’yu Diyarbakır’dan ibaret sayanlar var. Gelsinler benim, Karayazı mı, Uzundere mi, Yüksekova mı görsünler.”dedi.

Sağlık alanında yapılan çalışmalara da değinen Akdağ, sadece Erzurum’un değil tüm Türkiye’nin en ücra köşelerine modern sağlık tesisleri ve hastaneler inşa edildiğini bu tesislerin sadece bina olmaktan öteye, kalifiye sağlık personeliyle de bölge halkına hizmet vereceğini belirterek, Uzundere Hastanesinin de çok yakında hizmete açılacağını söyledi.

“MEYVE ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ”

Tortum ve Uzundere’de yoğun bir ilgiyle karşılaşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, buradan Pehlivanlı, Serdarlı ve Bağbaşı beldelerine geçerek, salon toplantılarına katıldı ve belediye başkan adayları için oy istedi. Bakan Akdağ, buralarda yaptığı açıklamada ise meyve üreticisine müjde vererek, “Başbakanlık Müsteşarımız ve hemşerimiz Efkan Ala Beyefendiyle ortak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projemizde, Erzurum’un kuzey ilçelerinde meyve yetiştiriciliği yapmakta olan çiftçi kardeşlerimiz için sevindirici çalışmalarımız var. Özellikle kiraz ve ceviz meyveleri üzerinde duruyoruz. Topraklarımız bu meyveler için daha elverişli. Artık yetiştiricimizin alın teri dallarda çürüyüp kalmayacak.”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?