7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Sağlık personeline seminer

SAĞLIK PERSONELİNE ‘BAĞIŞIKLAMA’ SEMİNERİ

Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü tarafından sağlık personeline yönelik “Genişletilmiş Bağışıklama Programı” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü Çok amaçlı toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim programına Sağlık il Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Bulaşıcı hastalıklar Şube Müdürü Uzm. Dr. Elif Altundaş, Bulaşıcı hastalıklar Şube Doktoru Dr. Mustafa Güler ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, “Bağışıklama hizmetleri, koruyucu sağlık hizmetlerinin temel unsurlarından biri olup 15 yaş altı çocuk, gebe ve erişkin aşılaması hizmetleri ülkemizde ücretsiz olarak sürdürülmektedir. Söz konusu risk gruplarına dönük olarak difteri, boğmaca, çocuk felci, verem, hapatit B, tetanoz, kızamık, kızamıkcık, kabakulak, ve menenjit hastalıklarına karşı aşılama çalışmaları yürütülmektedir. Ülkemizde ve ilimizde bağışıklama düzeyimizi yükseltmek ve yakalanan ivmeyi sürdürebilmek amacıyla bugünden itibaren ilimiz genelinde merkez ilçelerden başlayarak 1.basamakta çalışan Aile hekimleri, Aile sağlığı elemanları, TSM sorumlu hekimleri ile TSM çalışanlarına dönük olarak genişletilmiş bağışıklama programı eğtimlerine başlanmıştır” dedi.

Programda daha sonra Dr. Mustafa Güler tarafından katılımcılara; Bağışıklama ile ilgili genel prensipler, Soğuk zincir uygulamaları, Aşı ihtiyacının hesaplanması, Aşı sonrası istenmeyen etkiler, Ülkemizde yürütülen Eliminasyon-Eredikasyon programları, Bildirimi zorunlu hastalıkların sürveyansı, Bulaşıcı hastalıklara ilişkin formların kullanımı, İlimizde bulaşıcı hastalıklarla mücadele ile ilgili konularda bilgi verildi.

SAĞLIK PERSONELİNE ‘BAĞIŞIKLAMA’ SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 10:35:00
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 18:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?