7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Sahaları yok ama şampiyonlar!

Golf sahası olmadığı için kapalı spor salonunda çalışma yapan Erzurum Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi Kulübü golfçüleri, Antalya'da düzenlenen Golf Türkiye Yıldızlar Ligi'nde Türkiye birincisi oldu. Başarılı sporcular, bugün kulüp başkanları ve hocaları tarafından ödüllendirildiler.

Erzurumlu golfçülerin başarısında, Erzurum Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Nükhet Gürel'in emeği büyük oldu.

Nükhet Gürel, 4 yıl önce Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun başlattığı kampanya kapsamında gönderdiği bir sopa ve bir topla 40 öğrenciye sopayı nasıl tutacaklarını ve topa nasıl vurmaları gerektiğini öğretti. Ardından da öğrencilerin Türkiye çapındaki başarıları geldi. Golf sahası olmayan Erzurum'da yetişen Erzurumlu golfçüler, herkesin takdirini kazandı.

Antalya'da düzenlenen ve Türkiye'nin bir çok ilinden kulübün katıldığı Golf Türkiye Yıldızlar Ligi'nde birinciliği kazanan Erzurumlu golfçüler, bugün Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi salonunda Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar'ın da katılımıyla düzenlenen törenle ödüllendirildiler.

Kulüp Başkanı Leyla Mutlutürk, sporcularını başarılarından ötürü kutlayarak, "İlk başlarda golf sporunun adını duyduklarında 'O da ne' diye tepki veren aileler, çocuklarının başarısı sonrası şimdi antrenmanları dahi kaçırmaz duruma geldiler. Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi Müdürümüz Nimet Demircioğlu'nun katkıları ve Beden Eğitimi Öğretmeni ve kulüp Antrenörümüz Nükhet Gürel'in emeği büyük oldu" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 19:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kübra andiç IP: 78.160.154.xxx Tarih : 14.06.2008 11:00:50

bende rıfkı salim burçak lisesinde okuyorum.onlara sadece çok çalıştılar ve kazandılar.işte azmin gücü.tebrikler