6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Şahin'den mahkeme kararına yorum

Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin; Çarşamba günü Anayasa Mahkemesi tarafından açıklanan AK Parti ile ilgili kararı değerlendiren bir yazılı açıklama yaptı.

Kazım Karabekir Belediye Başkanı Şahin yaptığı açıklamada şunları dile getirdİ:“Siyaset yaptığım, seçimlere girerken adayı olduğum ve halkın büyük teveccühü ile belediye başkanı seçildiğim ve bunları yaparken de büyük onur duyduğum partimizin kapatılmaması bütün aklı selim çevrelerde sevinçle karşılandığı gibi beni de ziyadesiyle memnun etmiştir. Temsil ettiğim oyların sahiplerine verecek bir cevabımız olmayacaktı yoksa. Temiz ve ak oylarını partimize teslim edenlerin yüzleri bu gün bir kez daha aydınlanmış ve destek oldukları partinin; Adalet ve Kalkınma Partimizin kapatılmaması ile büyük bir moral bulmuşlardır. Yani halkın oyları sahipsiz kalmamıştır.Adalet ve Kalkınma Partili bir belediye başkanı olarak, sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in gösterdiği belediyecilik hedeflerinden sapmadan kendimize düşen vazifeyi yerine getirdik ve bu süreçte hiç ümitsizliğe düşmedik. Yargıya ve hukuka olan inancımız bizi yese kapılmanın anlamsız olduğuna inandırdı.

Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararın açıklanmasından sonra da bunda ne kadar haklı olduğumuzu gördük.

Sayın Başbakanımızın söylediği; “Davanın kamuoyumuzda yol açtığı gelecek kaygıları ve belirsizliklerin siyasi, sosyal ve ekonomik sonuçlarını en iyi şekilde idare ettik.” cümlesindeki gibi; anlatılan idare ve belirsizlikleri aşma noktasında bütün arkadaşlarımızla el ele vererek hizmeti hiç aksatmadan ve belirsizliği kendi içimizde eriterek çalışmalarımızı sürdürdük.

Sayın Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan Bey’in çizdiği yol haritasında ilerlemeye devam edeceğiz. Bundan böyle “dönüşü olmayan yol”dan anladığımız hizmet etme aşkımızı daha da güçlendirecek ve halkımıza hizmete ibadet eder gibi hızlandıracağız."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 16:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?