8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Sahipsiz televizyonlar çöpe gitti

Narman İlçesi'nde 17 yıldır televizyon tamirciliği yapan Temel Savaş, işyerinde biriken sahipsiz televizyonları birer birer çöpe attı. 

Camii Kebir Mahallesi Ethem Baba Sokak üzerinde bulunan Narman'ın tek televizyon tamircisi Temel Savaş, tamir edildiği halde teslim alınmayan televizyonların mezarlığa döndüğü işyerinde temizlik operasyonu yaptı. Savaş, depodan televizyonları çıkararak, tüplerini ayırdı. Tüpleri sırtına alan Savaş, işyerinin yakınındaki çöplükte televizyon tüplerini birer birer patlattı. 

Televizyon tamircisi Temel Savaş, tüplerini patlattığı televizyonların plastik aksamlarını da çöpe atarken, tahta olan taraflarını da yakacak için ayırdı. Aynı işlemi geçmiş yıllarda da 5 yılda bir yapan ve bugüne kadar 500'e yakın teslim alınmayan televizyonu kırarak çöpe attığını söyleyen Temel Savaş, her televizyon temizleme operasyonunun ardından psikolojik olarak rahatladığını belirtti. 

Televizyon tamirciliğiyle geçimini sağladığını fakat masraf edildiği halde sahipleri tarafından teslim alınmamasıyla büyük sıkıntı çektiklerini de ifade eden Savaş, bu duruma düşmelerindeki en büyük etkenin vatandaşın ilgisizliği bir diğerinin ise televizyon fiyatlarındaki ucuzluk olduğunu vurguladı. Savaş, "Bugün bir televizyonunun tüpü 120 YTL civarında olduğu halde spot piyasasında ise bir televizyonun 100 YTL'ye satıldığını görüyoruz. Bu da tamir için gelen televizyonların elimizde kalmasına neden oluyor. Vatandaş tamir fiyatıyla yeni bir televizyon alabiliyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 12:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?