4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sakatlar Haftası etkinlikleri

Sakatlar, Zihinsel ve Bedensel Engelliler Dernekleri, Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Havuzbaşı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sundu.


Sakatlar Haftası dolayısıyla düzenlenen Çelenk sunumuna, Sosyal Hizmetler Müdürü Sultan Murat Aydın, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı ve çok sayıda engelli katıldı.


Sakatlar haftasının önemi üzerine bir konuşma yapan Sadullah Efe, “Bu gün anneler günü, gündemde sürekli anneler günüyle ilgili haberler yer alıyor, fakat böyle bir günde bizi hatırlamamalarına çok üzüldük. Türkiye küresel krizle karşı karşıya bulunmakta ve artan işsizlik ve beraberinde gelen yoksulluk toplumun büyük bölümün etkilemektedir. İşsizlik, yoksulluk herkes kadar, hatta daha fazlasıyla engellileri ağır biçimdi vurmaktadır” dedi.


“Engelliler haftasında, bizler kaldırılması zor yükler altında ezilmenin sıkıntısıyla sesimizi topluma duyurmaya çalışıyoruz” diye konuşan Efe, şunları kaydetti: “8,5 milyonu aşan engelli sayısı ve aileleri, artan ekonomik yüklerin karşısında giderek eriyen gelirleriyle çaresiz kalmaktadır. Sürekli sağlık hizmetlerinden yaralanmak durumunda olan engelliler yeni mali yükler nedeniyle sağlığından vazgeçmek zorunda kalmaktadır. Bizler ayrıcalık peşinde koşmuyoruz, herkesle eşit koşullarda, herkesle eşit haklarda, herkes kadar özgür olarak yaşamak istiyoruz.”

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 13:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?