6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Sakinlik çin kavun yiyin

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan kavunun, kansızlık, damar tıkanıklığı gibi hastalıklara iyi geldiğini ve sinirleri yatıştırdığı bildirildi. 

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgahları süsleyen kavunun, insanların günlük C vitaminini karşıladığını belirten uzmanlar, kavundaki A vitamini ve betakarotenin antioksidan olduğunu, yani vücudu temizleyici bir etkiye sahip olduğunu belirtiyorlar.
 
Yaz döneminde vatandaşların kavun yemelerini tavsiye eden uzmanlar, şunları kaydediyor; “Kavun, böbrekleri rahatlatır. Yüksek miktarda su, düşük miktarda kalori, B vitamini, brom ve iyot içeriyor, sinirleri yatıştırıyor, kanı temizliyor ve kolay bir uyku sağlar. Damar tıkanıklığı, kansızlık için de öneriyoruz. Ama hazmı karpuza göre daha güç ve şeker oranı daha fazla olduğu için ölçüyü kaçırmadan tüketmek gerekiyor. Açık renkli 'bal kavunu' iyi bir A-C vitamini, potasyum ve çinko kaynağı olarak en değerliler arasında yer alır. Yaz meyvesi olan kavunu, vatandaşlarımız bol bol tüketmesi gerekir”

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 15:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?