4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Salgın hastalıklara karşı seferberlik

PASİNLERDE SALGIN HASTALIKLARA KARŞI SEFERBERLİK

Pasinler Kaymakamı Zekayi Erdem yurt genelinde gribal enfeksiyonların artmasından dolayı İlçe Hıfzıssıhha kurulunu ile toplantı yaptı.

Pasinler Kaymakamı Erdem, İlçe Hıfzıssıhha kurulunu toplayarak A/H1/N1 domuz gribi ve diğer gribal enfeksiyonları için korunma yöntemleri ve temizlik kurallarının uygulamasına yönelik değerlendirme yaptı.

Zekayi Erdem, toplu yaşanılan okullar, yurt, pansiyon, otel, dinlenme tesisleri, cami gibi yerlerde dezenfekte çalışmaları yapılacağını, kahvehane, dernek gibi yerlerde tuvalet ve lavabolarına sıvı sabun koymaları gerektiğini ifade ederek, özel halk otobüslerinin de sık aralıklarla dezenfekte çalışması yapmalarını istedi.

Erdem, İlçe Müftülüğü tarafından Cuma günleri domuz gribi ve diğer gribal enfeksiyonlar için bilgi verici hutbelerin verileceğini, ilçe genelinde herkesin görebileceği yerlere afişlerin asılacağını, Belediye Başkanlığınca belediyeye ait şehir içinde bulunan tuvaletlerde de dezenfekte çalışmaları yapılacağını belirtti.

Kaymakam Erdem, ilçede bulunan Berber ve Kuaförlerinde temizliklerine dikkat etmeleri gerektiğini, Sağlık Grup Başkanlığınca kontrollerin ve denetlemelerin yapılacağını ifade ederek, gribal enfeksiyon geçiren vatandaşlarımızın vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını istedi.

İlçe halkının duyarlı olmasını isteyen Erdem, ilçe insanının sağlığını önemsediklerini, bu hafta içerisinde başlayacak olan dezenfekte çalışmalarından dolayı vatandaşlarımızın hoşgörülü olmalarını istedi.

İlçe Hıfzıssıhha kurulu toplantısında alınan kararlar gribal enfeksiyonların ilçemizde görülmemesi için bu kararların alındığını kaydeden Erdem, okullarda dezenfekte çalışmaların başladığını ve Okular da gribal enfeksiyon hastalıklarını tanıtıcı filmlerle insanları bilgilendirme çalışması yaptıklarını ve yapmaya devam edecekleri söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 11:48:03
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 12:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?