7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Sami Bulut'dan bayram mesajı

Erzurum Valisi Sami Bulut, kurban bayramı öncesi yayınladığı mesaj ile Erzurumluların bayramını kutladı. 

Vali Bulut, yayınladığı mesajında, “Milletimizin ve toplumsal hayatımızın en güzel ve anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramına ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Doğu Anadolu Bölgesinin kültürel ve ekonomik merkezi olan Erzurum İlinde, vatandaşlarımızla birlikte, Kurban Bayramını kutlamanın engin sevincini ve mutluluğunu duymaktayım” dedi. 

Vali Bulut, mesajında şunları kaydetti; “Toplumsal yaşamımız içerisinde çok önemli ve önemli olduğu kadar da anlamlı günlerimiz vardır. Yüzyıllardır inancımızın temelini teşkil eden, bizleri birlik ve bütünlük içinde bugünlere getiren ve yarınlara taşıyacak olan bu güzel günlerimizin biri de hiç şüphe yok ki Kurban Bayramıdır. İnançlarımızın ve törelerimizin bütün güzellikleriyle sergilendiği Kurban Bayramı; yoksulların, kimsesizlerin hatırlandığı, eş, dost ve yakınların kaynaştığı, başta sevgi olmak üzere, yüce milletimizin derinliklerinde var olan bütün ahlaki meziyetlerin de paylaşıldığı kutsal günlerdir. Bu bayramınızı kutlarken akıp giden bir yılı geride bırakmanın, yapılan hizmetlerin muhasebesini yapmanın ve yeni bir yıla azim ve kararlılıkla girmenin de heyecanını yaşıyoruz. Yavaş yavaş 2009 yılına girerken, geride bıraktığımız 2008 yılında, İlimizde yapılan hizmetlerin sağlıklı bir değerlendirmesini yapmak imkânına da sahip bulunmaktayız. İlimizde özellikle kırsal kesimde bulunan vatandaşlarımızın yol, su ve diğer alt yapı gibi modern yaşamın temeli sayılan ihtiyaçlarının karşılanması konusunda devlet tüm imkânlarını seferber etmiş ve çok önemli hizmetler yapılmıştır. Bunun yanında başta eğitim, sağlık olmak üzere ciddi anlamda yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Kentimizin geleceğinde çok önemli yeri olan Palandöken Kayak Merkezinde umut verici gelişmeler yaşanmış, bu çalışmalarla Erzurum artık uluslararası düzeydeki oyunlara ev sahipliği yapabilecek konuma gelmiştir. Konaklı Kayak Merkezinde de yapılan projeler hayata geçirildiğinde turizm büyük bir ivme kazanacak ve Erzurum dünyada ki sayılı kayak merkezleri arasındaki yerini alacaktır. Nitekim 2011 yılında Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapacak olmamız Erzurum’un dünya çapında kayak merkezi konumuna ulaştığını göstermektedir. Bu büyük ve aynı zamanda uluslar arası organizasyona Erzurum’un ev sahipliği yapacak olması önemli ve tarihi bir kazanımıdır. 2009 yılında daha büyük hizmetlerle ilimizi yaşanır, sosyo-ekonomik, sağlık ve kültürel yönden kalkınmasını sağlamış bir şehir haline getirmek hususundaki inanç ve kararlılığımızı sürdürürken, bu çalışmalarımızı bütün vatandaşlarımızla, sürekli artan bir azim ve coşkuyla gerçekleştireceğimize inanıyorum.
Doğu Anadolu’muzun bu en güzel ilini hep birlikte layık olduğu yere getirme yolundaki gayretlerimiz değerli halkımızın ve güçlü devletimizin de desteği ile devam edecektir. Bu vesile ile; Kurban Bayramının tüm İslam Alemine, Yüce Türk Milletine ve Erzurumlu hemşehrilerime hayırlara vesile olmasını temenni eder, esenlik dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.”

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 18:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?