4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Şampiyon ciritçilere coşkulu karşılama

ŞAMPİYON CİRİTÇİLERE COŞKULU KARŞILAMA

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Erzincan’da düzenlenen ve üç gün süren Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası’nda birinci olan Akıncılar Atlı Spor Kulübü’nün dönüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Erzincan’da geçtiğimiz hafta başlayan, 3 ilden 5 takımın katıldığı şampiyonada Erzurum’un gururu olan Atlı Cirit Spor Kulübü, şehre gelişlerinde ayaklarının tozuyla Aziziye İlçe Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret etti. Belediye binası önünde davul-zurna eşliğinde karşılanan ciritçileri bağrına basan ilçe halkı sporcuları alkış yağmuruna tutarken, Başkan Fatih Cengiz, “Bugün böylesine güzel bir tablonun oluşmasına vesile olan sporcularımızı ne kadar tebrik etsek azdır. Böylesine sevinçler büyük özverilerin eseridir.” dedi.

HER ZAMAN DESTEK OLMAYA HAZIRIZ

Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası’nda birinci olarak Erzurum’un ve Aziziye’nin göğsünü kabartan Akıncılar Atlı Cirit Kulübü’ne ata sporunu yaşatmak için verdikleri mücadelede Aziziye Belediyesi olarak imkanlar doğrultusunda destek olacaklarının altını çizen Başkan Cengiz, “Bir milletin var olması için yöre halkının kültürüne, adetlerine, örfüne ve tarihine sahip çıkması şarttır. Eğer tarihimize, kültürümüze sahip çıkabilirsek, dün olduğu gibi bugün ve yarın da var olmaya devam ederiz. Bu nedenle ata sporumuz olan ciritin yaşatılması ve en iyi şekilde oynanabilmesi için belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye hazırız.” diye konuştu.

BU BAŞARI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Türkiye şampiyonu olan Akıncılar Atlı Spor Kulübü’nün aldığı başarının ilçe halkının bir kez daha kenetlenmesine vesile olduğunu da ifade eden Başkan Cengiz, şöyle konuştu; “İlçe halkımızın ve bizlerin gurur kaynağı olan ciritçilerimizle ne kadar övünsek azdır. Yapılan müsabakalarda büyük başarı elde ederek, Türkiye birincisi olmak gerçekten kolay değil. Aziziye halkının yüzüne yansıyan sevinç ifadeleri de alınan başarının ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.”

BAŞARIMIZDA BAŞKAN CENGİZ’İN PAYI VARDIR

Akıncılar Atlı Spor Kulübü Başkanı Atilla Gezmiş, Erzurum’un önemli ciritçilerinin yetiştiği Aziziye ilçesine Türkiye birinciliği kazandırmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu belirterek, başarıyı kendilerine arka çıkanlar sayesinde yakaladıklarını söyledi.

Final müsabakasında sporcuları yalnız bırakmayan Başkan Fatih Cengiz’in verdiği destekle başarıda pay sahibi olduğunu ifade eden Gezmiş, “Erzincan’da yapılan şampiyonaya katılarak bizleri onurlandırdı. Erzurum’un gururu olmamız için bize arka çıktı. Biz de yapılan bu jest karşısında şehre dönüştü ilk Belediye Başkanımız Fatih Cengiz’i ziyaret ederek teşekkür etmek istedik” diye konuştu.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, daha sonra ciritçileri belediye termal tesislerinde ağırladı. Kaplıca ziyafeti çeken ciritçiler, il, grup ve Türkiye şampiyonluğuna giden süreçte 11 takımla mücadele ettiklerini ve namağlup şampiyon olduklarını ifade ederek, kaplıcalarda stres atarak, başarılarının coşkusunu doyasıya yaşadılar.

ŞAMPİYON CİRİTÇİLERE COŞKULU KARŞILAMA
ŞAMPİYON CİRİTÇİLERE COŞKULU KARŞILAMA
ŞAMPİYON CİRİTÇİLERE COŞKULU KARŞILAMA
ŞAMPİYON CİRİTÇİLERE COŞKULU KARŞILAMA
ŞAMPİYON CİRİTÇİLERE COŞKULU KARŞILAMA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 16:43:01
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 16:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?