4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Şampiyon güreşçiye büyük ilgi

Litvanya’da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ilk kez milli mayoyu giyen ve 74 kilo serbest güreşte gümüş madalya kazanan Fırat Binici, Erzurum’da sporseverler tarafından krallar gibi karşılandı.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, kariyerinde ilk kez milli mayoyu giyen 24 yaşındaki Fırat Binici, 74 kiloda başarılı maçlar çıkararak finale yükseldi. İlk turda Estonyalı Jalas’ı yenen Binici, ikinci turda Makedonyalı Vrenezi önünde 2-0 galip geldi. Çeyrek finalde Belaruslu Gaidarov’u yenerek yarı finale çıkan milli güreşçi Gürcü Saghırashvili’yi de devirerek finale adını yazdırdı.Genç sporcu Azeri Chamsulvarayev ile yaptığı final müsabakasında da başa baş bir mücadele ortaya koymasına karşın, 3-2 ve 2-1’lik periyot skorlarıyla rakibine 2-0 yenildi ve gümüş madalya kazandı.

Antrenörleriyle birlikte bugün Erzurum’a gelen milli güreşçiyi çok sayıda sporsever havaalanında coşkuyla karşıladı. Şampiyon güreşçiyi omuzlara alan sporseverler, milli güreşçiye yoğun sevgi gösterisinde bulundular.

Antrenör İlhami Topaloğlu İsmail Yıldırım’ın Türk güreşine kazandırdığı Fırat Binici’nin önemli bir başarıya imza attığını belirten kulüp Başkanı Şadi Genç, güreşteki başarılarının devam edeceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?