7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Şampiyonlar yurda döndü

Portekiz'in Albufeira şehrinde yapılan Kulüpler Arası Avrupa Kros Şampiyonası'nda 1. olan Erzurum Telekomspor Genç Takımı'ndan Vedat Güven, Yusuf Alıcı, Alper Demir ve Gökhan Gürer, Vali Celalettin Güvenç ile birlikte Erzuruma döndü.

3 kez üst üste Avrupa Şampiyonu olan başarılı sporcuları, Erzurum Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Gürkan Polat, Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, İl Genel Sekreteri Ramazan Sodan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Emniyet Müdürü Ali Tom ile birlikte birçok kamu kuruluşunun müdürü karşıladı. VIP Salonu'nda şampiyon sporcularla bir basın toplantısı düzenleyen Vali Güvenç, sporcuları tek tek tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Güvenç, "Çocuklarımız Erzurum'u ve Türkiye'yi mahcup etmediler. 11 takımın katıldığı, 51 sporcunun yarıştığı şampiyonada Hanefi Arslantürk yönetimindeki Erzurum Türk Telekomspor takımı sporcuları 1 birincilik, 1 üçüncülük, 1 yedincilik ve 1 ondördüncülük çıkararak takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu. Şunu dikkatinize sunmak istiyorum. Fransa 11. olurken, Erzurum ise 1. oldu. Aradaki farkı takdirlerinize sunuyorum" dedi.

Tesadüfen uçağı beklerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaştıklarını belirten Vali Celalettin Güvenç, Başbakanın da Avrupa Şampiyonu Erzurum Türk Telekomspor'un sporcularını kutladığını ve Erzurum'a selam gönderdiğini söyledi. Güvenç, "Sayın Başbakan havaalanında çocuklarımızı öptü ve kutladı. 'Ödül veriyor musunuz ? Nerede kalıyorlar? Gerekeni yapın' dedi. Sayın Başbakanın mutluluğu görülmeye değerdi. Bu da çok programlanmış olmasa da mutluluk vericiydi" diye konuştu.

Türk Telekomspor Kulüp Başkanı Namiye Sınırkaya da, sporcularını tebrik ederek, "Kıt imkanlarla bu başarıyı sağlayan sporcuların bu başarısının altında tek bir şey yatar. O da azim ve kararlılıktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 17:26:46
Güncelleme :4 Şubat 2008 Pazartesi 17:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?