4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Şampiyonluğa koştular

ŞAMPİYONLUĞA KOŞTULAR

İzmir’de yapılan Salon Atletizm Şampiyonasına Erzurumlu sporcular damga vurdu. Erzurumlu atletler iki altın madalya kazanırken, iki gümüş birde bronz madalya elde etti.

Erzurum’un atletizmdeki yıldızı parlamaya devam ederken, başarılı sonuçlarda gelmeye devam ediyor. Atletizm’de bir müjdeli haber de dün İzmir’den geldi.

Salon Atletizm şampiyonasında Erzurum rüzgarı esti. Hafta sonunda İzmir’de yapılan Salon Atletizm Şampiyonasında Erzurum rüzgarı esti.

İlk gün yapılan yarışlarda Erzurum’dan Ayetullah Belir Bin 500 metrede Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazanırken, Enes Korkmaz da ikinci olarak gümüş madalya elde etti.

Bin metre yarışlarında Abdulkadir Çelik birincilik kürsüsüne çıkarken, Ömer Aydın”’da üçüncü sırada yer alarak bronz madalya elde etti.

Dün yapılan ikinci gün yarışlarında da Hakan Çoban gümüş madalyaya koştu. Genç atlet, 8 bin metre yarışlarında Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

ATLETLETİZMDE ALTIN ÇAĞIMIZ

Bu sezon atletizm yarışlarına iyi başlayan Erzurum, geçtiğimiz hafta elde ettiği başarısına bu hafta da devam etti. Mersin’de yapılan Kros Ligine kalma yarışlarında, 10 takımının Kros Ligine kalması ile müthiş moral kazanan Erzurum atletizmi, bu hafta da önemli bir başarıya imza attı. Erzurumlu atletlerin İzmir’de yapılan Salon Atletizm Türkiye Şampiyonasında iki altın, iki gümüş bir de bronz madalya etle etmesi atletizm ve spor camiasında büyük bir sevinç yaşattı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Bütün sporlarda başarılı sonuçlara imza atıyoruz. Özellikle son dönemlerde atletizmde elde ettiğimiz başarılar beni gururlandırdı. Önce Mersin’de sonra da İzmir’de atletlerimizin büyük başarılara imza atması bir Erzurumlu olarak beni çok mutlu etti. Tüm antrenörlerimizi ve sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Antrenörler Nihat Bayburt, Orhan Güngör, Yavuz Bayram ve Bülent Küçük, Ali Haydar Kanber ve Cemal Demir nezaretinde çalışan Erzurumlu atletler altın çağını yaşadıkları için çok sevinçliler, Atletler, bundan sonra da başarılı sonuçlara imza atacaklarını belirterek, kendilerine güvenenleri mahcup etmedikleri için mutlu olduklarını söylediler.

Türk Telekom Spor Atletizm Antrenörü Nihat Bayburt ile İl Özel İdare Spor Kulübü Atletizm Antrenörü Orhan Güngör, “Mersin’de kros ligi elemelerinde Atletizmde büyük bir başarı gösrererek, 10 takımla kros ligine kalmayı başardık. Şimdi de İzmir’de Salon Atletizm şampiyonasına sporcularımız büyük bir başarıya imza attılar. Erzurum bu sezon atletizmde bir tarih yazıyor. Yazmaya devam edecek” diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 09:36:05
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 09:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?