4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Sanayi esnafı zor durumda

Erzurum’un Horasan İlçesi'nde yapımı tamamlanan Sanayi sitesine taşınmak istemeyen esnaf Belediye yönetiminden destek istedi. Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem "Esnafımızın sorunu bizim sorunumuzdur" diyerek esnafa her türlü kolaylığı sağlayacaklarını bildirdi.

Horasan-Erzurum karayolu üzerinde 2000 yılında temeli atılan ve 2007 yılında inşaatı tamamlanan yeni sanayi sitesi 50 bin metre kare üzerine inşa edilmiş ve 143 işyerinden oluşuyor. İlçe merkezinde faaliyet gösteren esnafın yeni yapılan sanayi sitesine taşınmalarını isteyen Horasan Belediyesi, sanayi esnafının bulunduğu alanda çevre düzenlemesi yapacağını bildirdi. Şehir içindeki eski sanayi içerisindeki alanın kazılmasıyla zor durumda kalan sanayici esnaf kış mevsiminin yaklaşmasını ve iş olmadığını ayrıca yeni sanayi sitesinde içme suyu şebekesi olmadığını ileri sürerek taşınmak istemediklerini bildirdi.

Eski sanayi sitesi içerisinde faaliyet gösteren sanayi esnafı, “Yaşanan kriz nedeniyle iş yapamıyoruz, bir çoğumuz siftah yapmadan dükkan kapatıyoruz, kış mevsiminin yaklaşması ile de işlerde iyice azalma yaşandı. Yeni yapılan sanayi sitesindeki bir kısım esnafın henüz dükkanları tam manasıyla tamamlanmamış durumda. Bu şartlarda oraya taşınmak bizleri zor durumda bırakır” diye konuştu.

SERGİCİLER ŞEHİR İÇİNDE YER İSTİYOR

İlçe merkezindeki eski sanayi sitesinin belediye tarafından çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle tezgah kurarak satış yapan sergicilerinde sanayi dışına çıkarılmasıyla zor durumda kalan sergiciler, belediye tarafından kendilerine ilçe merkezinde yer tahsisi yapılmasını istediler.

Sergiciler eski sanayi sitesinin çevre düzenlemesinin ardından aynı yere taşınmak istediklerini belirterek, günlük 10 ile 15 TL civarında satış yaptıklarını başka yere taşındıklarında alış verişlerinde iyice azalma olacağını belirterek merkezi bir yerde kendilerine bir yer verilmesini istediler.

BAŞKAN BASTEM: “ESNAFIMIZIN SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR”

Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Belediye olarak amacımız esnafımızı sıkıntıya sormak değil, halkımıza layık olan hizmeti vermektir” dedi.

Eski Sanayi içerisinin çevre düzenlemesini yaparak, minibüs garajı yapacaklarını açıklayan Başkan Bastem, sanayi esnafının kendileri tarafından bir araya gelerek yaptırmış oldukları yeni sanayi sitesinin bir an önce faaliyete geçebilmesi için sanayi esnafının kendi dükkanlarına taşınmaları gerektiğinin altını çizerek, belediye olarak yeni sanayi sitesinde esnafın ihtiyaçlarını giderdiklerini ve bundan sonrada kendilerine her türlü imkanı sağlayacaklarını bildirdi.

Yeni sanayi sitesinde su probleminin olmadığını belirten Başkan Bastem, “Bir çoğu su şebekelerini kendileri kapatmışlar. Eğer su sıkıntısı çeken esnafımız varsa bunların belediyeye bildirmeleri halinde elimizden gelen çabayı da gösteririz. Esnafımızın sıkıntısı bizim sıkıntımızdır” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 10:18:03
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 10:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?