7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Şapla mücadele kampanyası

Erzurum’da şap hastalığı ile mücadele için aşılama kampanyası başlatılacağı bildirildi.

Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, dünyada ve Türkiye’de çok ciddi bir hastalık olarak önemini sürdüren şap hastalığının, hem ekonomik boyutuyla, hem de hayvan sağlığını yaygın olarak etkilemesi nedeniyle çok sayıda ülkenin gündemini işgal ettiğini bildirdi.

Şap hastalığının Erzurum açısından da çok önemli bir hastalık olduğunu belirten Erdoğan, “Bu hastalığın meydana getirdiği yıllık zarar milyonlarca dolarlarla ifade edilmektedir. Yapılan araştırmalar ilimizin pek çok yerleşim yerinde şap hastalığının yılın belli dönemlerinde görüldüğünü ortaya koymuştur. Bakanlığımız tarafından 2008 yılından itibaren başlayan ve 2010 yılına kadar sürecek olan Türkiye’de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi kapsamında büyükbaş hayvanların tamamı ve küçükbaş hayvanların yüzde 30 ‘u şap aşısı ile aşılanacaktır.

‘Şap hastalığının kontrolü projesi’ kapsamında tüm illerde büyükbaş hayvanların tamamının ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda 2 kez aşılanması, küçükbaş hayvanlarda ise belirlenen illerde sadece ilkbahar döneminde yılda bir kez aşılanması hedeflenmiştir” dedi.

Erzurum’da düzenlenecek aşılama kampanyasının Vali Celalettin Güvenç’in de katılımıyla 13 Mart 2008 tarihinde Yeşilyayla Köyünde başlayacağını belirten Erdoğan, aşılar ücretsiz olduğunu sadece 35 YKR uygulama ücreti alınacağını bildirdi. Erdoğan, İlkbahar dönemi şap aşılama kampanyasının Mart, Nisan, Mayıs aylarında sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasının ise Eylül-Ekim aylarında uygulanacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 12:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?