8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Sarı ailesi yardım bekliyor

Oltu İlçesi'nde gönüllü bir grup vatandaş, kendilerine ait olmayan gecekonduda ikamet eden Sarı ailesine yardım eli uzattı. 

Oltu'nun Yasin Haşimoğlu Mahallesi'nde kendilerine ait olmayan gecekondu bir evde ikamet eden 4 çocuklu yardıma muhtaç Özkan (32) ve Hatice Sarı (29) ailesine gönüllü bir grup yardımsever, hafta sonu düzenleyecekleri bir çay partisiyle destek olacak. Kayınvalidesine ait 2 odalı bir gecekonduda hayat mücadelesi verdiklerini anlatan anne Hatice Sarı, eşi Özkan Sarı'nın 2 yıl önce geçirdiği kazanın hayatlarını alt üst ettiğini dile getirdi. Rutubetli ve her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıkları evde oturmaktan başka çareleri olmadığını dile getiren Hatice Sarı, Oltu Kaymakamlığı, Oltu Belediyesi ve birkaç hayırsever esnafın kendilerine yardım ettiğini anlattı. Hatice Sarı, "Eşim Özkan Sarı, 2 yıl önce çalıştığı inşaatta bir iş kazası geçirerek kısmi felç oldu. Sol tarafını kullanamıyor. Geçim sıkıntısına düşünce mecburen 4 çocuğum ve eşimle birlikte kayınvalideme ait iki odalı gecekonduya sığındık. Evin tabanı su çekiyor, evde rutubet var. Bu yıl evin bahçesinde Kaymakamlık, Belediye ve birkaç esnafın yaptığı tuğla, demir ve çimento yardımıyla iki odalı içerisinde mutfağı, tuvaleti ve banyosu olan bir inşaat yapmaya başladık. Ancak usta parasını ödeyemediğimiz için inşaat yarım kaldı. Eşime uygun bir iş bulamadığımızdan dolayı gittiğim gündeliklerden kazandığımla geçimimizi ben sağlamaya çalışıyorum" diye konuştu. 

3'ü kız 4 çocuğunun olduğunu söyleyen anne Sarı, çocuklarından Dilan (11), İrem (9), Onur'un (8) okula gittiğini ve 2.5 yaşında olan Melike'nin ise bakıma muhtaç olduğunu ifade etti. Hatice Sarı, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla yarım kalan inşaatın tamamlanacağına inancının tam olduğunu belirterek, kendilerine yardımcı olan gönüllü yardımsever vatandaşlara da teşekkür etti. Ailesi adına düzenlenecek olan çay partisine herkesi beklediklerini ifade eden anne Sarı, tüm olumsuzluklara rağmen hayata sıkı sıkıya bağlı olduklarını vurguladı. 

Konuşmakta güçlük çeken Özkan Sarı ise, "Çalışamadığım için çok zor durumdayız. Büyüklerimizden yardımlarını bekliyoruz. İçine düştüğümüz durum beni kahrediyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 15:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?