9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Sarıkamış şehitleri kar altında

Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda 1914 yılında şehit olan 90 bin asker, Erzurum'da kar yağışı altında düzenlenen törenle anıldı. 

Karskapı Şehitliği'nde bugün Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitleri'ni 92. yıldönümünde anma törenine, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Emniyet Müdürü Kamil Çolak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, askeri erkan, kamu kurum temsilcileri, dernek temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı. Törende saygı atışı yapılıp, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ER-VAK Başkanı Erdal Güzel ve askeriye adına bir subay günün önemini belirten birer konuşma yaptı. 

Tören sırasında yağan kar katılımcılara zaman zaman zor anlar yaşatırken, tören mangasındaki bir askerin kendinden geçmesine rağmen tören sonuna kadar 2 arkadaşının desteğiyle ayakta durmaya çalışması taktirle karşılandı. Askerin rahatsız olduğu halde tören boyunca direnmesi ve arkadaşlarının da düşmemesi için destek olması gıptayla izlenirken, Türk askerinin hayatı pahasına dahi olsa görev sırasında mukavemetini, görev aşkını, metanetini göstermesi izleyenlerin göğüslerini kabarttı. 

Tören, şehitlik mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi. 
















İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 19:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?