7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Savaş sahnelerini duvarlara işledi

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlık Bölümü öğrencisi Coşkun Demir, Osmanlı-Rus Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nı taş duvarlara işledi.

Erzurum'da Peyzaj Mimarlık Bölümü öğrencisi Coşkun Demir, 1877 Osmanlı-Rus Savaşı'nı Menderes Caddesi'nde yol kenarındaki taş duvara üç boyutlu olarak resmetti. Kabartma rölyefte savaş sahnelerini canlandıran Demir'in, bin 100 parçalık eserini 3 ayda tamamladığı öğrenildi.

Demir, Kurtuluş Savaşı'nı hatırlatan, cepheye mermi taşıyan çocuklar, düşmana kurşun sıkan yiğit askerler ve şehit oğullarına gözyaşı döken anne figürlerini duvara işledi. Genç sanatçı, seramik kullanarak üç boyutlu olarak işlediği
kabartma rölyefte, 1877 Osmanlı- Rus Savaşı ile Kurtuluş Savaşı'nı canlandırmaya çalıştı.

Çalışmasının tarih bilincinin yeni nesillere aktarılmasında faydalı olacağını söyleyen Demir, toplam bin 100 parçalık eserinde 120 insan figürü resmetti. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen proje üç ayda tamamlandı. Genç sanatçının yaptığı kabartma figürlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yoldan geçen vatandaşlar bu çalışma karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 17:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HASAN AKTAN IP: 94.120.152.xxx Tarih : 24.11.2008 13:44:38

BEN BU ÇALIŞMAYI YAKINDAN GÖRDÜM. GERÇEKTEN MÜKEMMEL OLMUŞ. YAPAN ARKADAŞLAR BİR MUCİZEYİ BAŞARMIŞ. BELEDİYEMİZE KATKILARINDAN DOLAYI MÜTEŞEKKİRİZ. BU TİP ÇALIŞMALARLA YENİ NESİLLERİ CEKİLEN SIKINTILAR HAKKINDA BİLGİLENDİREBİLİRİZ. BELEDİYEMİZDEN BU TİP ÇALIŞMALARIN DEVAMINI BEKLİYORUZ.