4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

SBS birincisine ödül

Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) Erzurum birincisi olan Mustafa Bayrakçeken’e Final Dergisi Dershanesi tarafından ödül verildi.

SBS’de 100 sorudan 99’una doğru cevap veren Polis Amca İlköğretim öğrencisi Mustafa Bayrakçeken, Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal testlerinin tüm sorularını doğru cevaplarken tek yanlışını İngiliz testinde yaptı.
Ödül töreninde bir açıklama yapan Final Dergisi Dershanesi SBS Şubesi Müdürü Murat Ertaş, Mustafa Bayrakçeken’in düzenli ve disiplinli bir öğrenci olduğunu belirtirken, öğrencisini başarısından dolayı tebrik etti. Mustafa’nın 8. sınıf SBS’de 100 soruda bir İngilizce yanlışı olduğunu ve 500 puan üzerinden 498.31 puan alarak Türkiye’de istediği her okula gidebilecek bir başarı elde ettiğini belirtti.
Murat Ertaş sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce açıklanan Asker Liseler il birincisi, Yabancı Özel Okullar il birincisi dershanemizin öğrencileri olmuştur. Ayrıca Bilkent Lisesi’ni 40 öğrencimiz kazanmıştır. 8.sınıf SBS il birincisinin de dershanemizden çıkmış olmasından dolayı çok mutluyuz. 8. sınıf SBS’de Erzurum’da başka bir il birincisi yoktur. Öğrencimizin bu başarısını tüm dershaneler ve okullar net bir şekilde bilmektedir. Bu sene yapılan tüm sınavlarda il birincilerinin öğrencilerimiz arasından çıkmış olması verdiğimiz ciddi ve disiplinli eğitimin sonucudur. Final Dergisi Dershanesi, Erzurum’da eğitim kalitesinin artırılmasında 2008–2009 eğitim yılında üzerine düşen sorumluluğu başarıyla tamamlamıştır. Başarılı olan tüm öğrencilerimi, öğretmenlerini, okullarını ve velilerini kutluyorum.”
8. sınıf SBS il birincisi Mustafa Bayrakçeken, bu başarıyı çok çalışarak elde ettiğini, puanının Türkiye’deki tüm okullara girebilecek yeterlilikte olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Mustafa Bayrakçeken, “Hiçbir özel okul düşünmüyorum. Başarımı Polis Amca gibi devlet okulunda elde ettim, liseyi de bir devlet okulu olan Ankara Fen Lisesi’nde okumak istiyorum.” dedi.
Mustafa Bayrakçeken başarı plaketini dershanedeki danışman öğretmeni Yücel Şenol’un elinden aldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 14:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?