4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Seçim görevlilerine kar engeli

Erzurum'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 130 köy yolunun ulaşıma kapandığı, kapalı köy yollarına sandık kurulu başkanları ile seçim pusulalarının henüz ulaştırılamadığı bildirildi.

İlde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi, yüksek kesimlerdeki köylere ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Karayazı'da 70 köy, 15 mezra, Tekman ilçesinde de 60 köye sandık kurulu başkanları ve oy pusulaları gönderilemedi.

Karayazı İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hüseyin Kaplan, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle seçim arifesinde büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Kapalı köy yollarına sandık kurulu başkanlarını ve oy pusulaları gönderemediklerini belirten Kaplan, “Yetkililere durumu bildirdik. Ancak köylerin yolu hala ulaşıma açılmadı” dedi.

Tekman İlçe Seçim Kurulu yetkilileri de ilçedeki 60 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, oy pusulaları ve görevlilerin gönderilmesi için köy yollarının ulaşıma açılmasını beklediklerini bildirdi.

“KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SEFERBER EDİLDİ”

Erzurum Valisi Sami Bulut da seçim arifesinde yolu kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin seferber edildiğini bildirdi.

Öncelikli olarak seçim sandıklarının ulaştırılamadığı köy yollarının ulaşıma açılmasına çalışıldığını belirten Vali Bulut, şunları kaydetti:
“Kar yağışı nedeniyle seçim sandıklarının ulaştırılamadığı köyler var. Ancak kaç köye seçim sandığının ulaştırılamadığını tespit etmeye çalışıyoruz. Hava koşullarının iyi olduğu kuzey ilçelerimizdeki karla mücadele ekiplerini de köy yollarının kapalı olduğu güney ilçelerimize kaydırdık. Bugün tüm köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadeleye yoğunlaştık.”

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının Erzurum ve çevresinde zaman zaman etkisini artırarak aralıklarla devam etmesinin beklendiğini bildirdi.
 

AA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 12:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?