7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Şefkatevi yararına kermes

Yakutiye ilçe Belediyesine ait Şükrü Azak Şefkatevi yararına kermes düzenlenecek.

13 Ağustos günü Çifte Minareli Medrese’de düzenlenecek kermes 5 gün sürecek. Kermesten elde edilen gelir, tamamen sığınmacı kadınlar için harcanacak.

Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, kermeste çeşitli yiyeceklerin ikramının yapılacağını belirterek, “Şefkatevi bölgemiz ve şehrimiz için önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır. Şefkatevinin tüm ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Ancak bizim sınırlı imkanlarımıza hayırsever hemşehrilerimizin sağlayacağı katkı ile imkanlar daha genişleyecektir. Ayrıca el sanatları ürünlerimizi de halkımızın beğenisine sunacağız. Herkesi bu hayırlı işe bir el vermeye bekliyoruz” dedi.

80 KADIN BARINDI

Yakutiye Belediyesi Şükrü Azak Şefkatevi, açıldığı günden bu yana 80 kadın ve bunlara ait 40 çocuğa ev sahipliği yaptı. Şefkatevinde barınan kadınlar savcılık, emniyet güçleri aracılığı veya direkt belediyeye müracaat sonucu kabul edildiler. Halen şefkatevinde 15 bayan ile 11 çocuk bulunuyor. Kimsesizlere sıcak yuva olan şefkatevi aynı zamanda kadınların meslek öğrendikleri bir okul haline de geldi.

Şefkatevinde bulunan 27 adet makineda kadınlara biçki-dikiş, nakış öğretiliyor. 3 öğretim elemanı görev yaptığı şefkatevinde bugüne kadar sığınmacı kadınlarla birlikte bulunduğu semtte 250 genç kız nakış, giyim ve el sanatları kursu aldı. Kursiyerlerden başarılı olan 50 gence sertifika verilerek mezun edildi. Bu yıl düzenlenen kurslarda is e 50 genç başarılı oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 15:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?