4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Şehirler arası hırsızlık şebekesi

Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde aralarında Giresun eski Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'e ait evin de bulunduğu birçok ikamette hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 'Bohçacı' tabir edilen 7 kişi Erzurum'da düzenlenen hırsızlık operasyonunda yakalandı.


Şehirlerarası hırsızlık çetesi olarak özellikle yaz aylarında ikametlerde hırsızlık yaptıkları ihbarı yapılan 'Bohçacı' tabir edilen şüpheliler, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince takibe alındı. Polis ekipleri şüpheli şahısların kullandığı iki otomobille Aziziye ilçesi civarında karşılaştı.

Daha sonra takviye ekiplerle birlikte düzenlenen operasyonda iki araç da durdurularak şüpheli 7 şahıs gözaltına alındı. Araçların zula tabir edilen gizli bölmelerinde yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi.


Emniyette yapılan sorgulamalarda, ele geçirilen tabancalardan birisinin Giresun eski Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'e ait olduğu iddia edildi.
Şüpheli şahıslardan Mersin nüfusuna kayıtlı T.T.(41), yargılanmak üzere Giresun'a gönderildi. Bugün, Giresun Adliyesi'nde yargılanan T.T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Erzurum'da mahkemeye sevk edilen 6 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 17:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?